Afbeelding
Cees Steijger

'Dikke DrieS'-actie en Nieuwjaarsloterij bij Rotaryclub Zeewolde

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Onder normale omstandigheden zou 2021 beginnen met de jaarlijkse Rotary Nieuwjaarsduik Zeewolde. In tijden van corona doet de plaatselijke Rotaryclub het net even anders. De club heeft een mooi alternatief bedacht om toch geld te genereren voor enkele lokale goede doelen: de zogenoemde ‘Dikke DrieS’-actie. De jaarlijkse Nieuwjaarsloterij gaat wél door.


Bedrijven kunnen hun medewerkers, klanten, relaties en vrienden verrassen met een ‘Dikke DrieS’, een lekkernij voor de komende feestdagen, gemaakt van speculaas, spijs en stollendeeg (de dikke DrieS!). Verder zitten er noten in de Dikke DrieS en dat in combinatie met een lot. In een aantal stollen zal een extra verrassing worden gestopt in de vorm van een Gouden Ticket voor een zeer speciale prijs. Als elk jaar is er opnieuw de Nieuwjaarsloterij. Loten kosten € 2,- per stuk. De trekking van de winnende loten en de bekendmaking van de winnaars van de Gouden Tickets worden bekendgemaakt tijdens een uitzending van de Lokale Omroep Zeewolde.

Met de opbrengst van de Dikke DrieS-actie en de Nieuwjaarsloterij worden drie lokale goede doelen ondersteund: Voedselbank De Kostmand, (de kerstpakkettenactie van) het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ) en Grenzeloos Bewegen Zeewolde.

Bedrijven kunnen op diverse manieren meedoen met de sponsoractie van Rotaryclub Zeewolde. Er zijn ondersteuningspakketten mogelijk van € 300,- en € 150,-. Andere donaties zijn eveneens welkom. Tot de ‘tegenprestaties’ behoren naamsvermelding in Zeewolde Actueel, op de Facebookpagina van de Rotaryclub en tijdens de uitzending van de Lokale Omroep Zeewolde. Particulieren kunnen bij de lotenverkoop à € 12,50 een Dikke DrieS reserveren (meer exemplaren zijn uiteraard ook mogelijk). Naast de lotenverkoop is de Dikke DrieS te koop bij Bakkerij De Toren aan de Torenstraat (nummer 18). Bestellingen kunnen verder worden gedaan via rotary@zeewoldenieuwjaarsloterij.nl. Meer info is tevens te vinden op de Facebookpagina van Rotaryclub Zeewolde.