Afbeelding
Eigen foto

Leuk én leerzaam ontbijtfeest op De Lichtkring

Cultuur

ZEEWOLDE – Op basisschool In de Lichtkring werden afgelopen vrijdag in alle klassen de tafels aan elkaar geschoven voor het Nationale Schoolontbijt. Het geheel werd gezellig aangekleed, onder het motto dat gezond natuurlijk ook leuk mag zijn. 

Kinderen konden kiezen uit volkorenbrood, -bolletjes en -krentenbollen, volkorencrackers, glutenvrij brood, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, fruit spread, 100% pindakaas, yoghurt, melk, thee, groente en fruit. Zoals elk jaar is het gevarieerde?pakket samengesteld volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. 

In de Lichtkring was een van de 2.250 deelnemende scholen in Nederland. De school doet jaarlijks mee, want ‘gezonde voeding is een belangrijk thema om met de kinderen te bespreken’. De afgelopen weken werd er al door de hele school over het thema ‘Mijn lichaam’ gewerkt en de leuke lessen over de schijf van 5 en gezond ontbijten sloten hier helemaal bij aan!  Er is met de kinderen gesproken over of je elke dag ontbijt, of je gezond ontbijt en of je genoeg beweegt. Daarnaast was er een leuke les over de Vijf Vuistregels van het ontbijt. “Wij kijken terug op een leuk én leerzaam ontbijtfeest!”