Afbeelding
Politie Nederland

Autokrasser actief in Polderwijk

Politie

ZEEWOLDE – Woensdag 4 november, in het begin van de avond, is de Molenbuurt verrast door een (nog) onbekende man die meerdere auto’s heeft bekrast. Tot zover hebben zich al 13 gedupeerden uit deze buurt gemeld. Uit berichten op sociale media blijkt dat de autokrasser ook actief is geweest in de wijk Bergkwartier.

Gedupeerden hopen in contact te komen met andere inwoners van wie de auto in de afgelopen tijd mogelijk opzettelijk is bekrast: “Hiermee proberen we de route in kaart te brengen en bewijs te verzamelen.” Zij roepen alle burgers op hun auto te controleren op opzettelijke bekrassing. Met name in de wijken Bergkwartier, Parkkwartier en Molenbuurt. “Doe aangifte bij de politie en sluit je eventueel aan bij ons; samen staan we sterker!”

Om bewijs te verzamelen wordt tevens gevraagd om op eventueel aanwezige camerabeelden te kijken. Verdachte situaties kunnen gemeld worden bij de politie. “Hoe meer mensen zich melden, hoe meer bewijs de politie heeft om de dader te kunnen vinden en Zeewolde een stukje veiliger te maken.”

Bel Politie Zeewolde: 0900-8844. Contact met de gedupeerden kan met een e-mail aan vandalismezeewolde@gmail.com. Geef daarin kort aan wat de schade aan de auto is, locatie en tijd en of er camerabeelden zijn. Alle gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld en worden niet gedeeld met derden zonder toestemming.