Afbeelding
eigen foto

Waar zouden we zijn zonder mantelzorgers?

Zorg en Welzijn

“Ach, ik doe het met liefde hoor!” Dat is een veel gehoorde uitspraak van mensen die mantelzorger zijn. 

En gelukkig maar, door de betrokkenheid bij de ander kan de mantelzorger het volhouden. Want dat er veel bij komt kijken, en vaak zonder dat je het in de gaten hebt, dat is zonder meer een feit. Als blijk van waardering worden de mantelzorgers elk jaar, op de Dag van de Mantelzorg, dit jaar op dinsdag 10 november, in het zonnetje gezet. 

“Mantelzorgers zijn de vaak onzichtbare krachten die mensen met een zorg- of hulpvraag ondersteunen. Zij bieden de hulp die wij als gemeente niet kunnen leveren”, geeft wethouder samenleving Winnie Prins aan. “Even een boodschap doen, koffie drinken, met iemand naar ziekenhuis of arts, zorgen voor een ander op de uren dat de professionele zorg er niet is... Mantelzorgers staan vaak dag-en-nacht klaar voor de ander. Dat is onbetaalbaar, dat is goud waard.

Meestal waarderen wij deze inzet met een bijzondere avond met diner, en verwennen we de mantelzorgers. Helaas kan dat dit jaar niet doorgaan. Onze mantelzorgconsulent heeft, samen met beleidsambtenaar en de andere welzijnswerkers, toch voor een kleine verrassing gezorgd. Ik besef heel goed dat dit een klein gebaar is tegenover de enorme inzet van de mantelzorgers. Het is vanuit ons hart gegeven en met een groot DANK JE WEL!”