Winnie Prins met het pakket dat bij de mantelzorgers in Zeewolde is afgeleverd als dank voor hun inzet.
Winnie Prins met het pakket dat bij de mantelzorgers in Zeewolde is afgeleverd als dank voor hun inzet. Eigen foto

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Jaarlijks worden mantelzorgers op de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje gezet. Vaak met een gezellig samenzijn. Dat is dit jaar door de corona niet mogelijk. Maar ze zijn zeker niet vergeten. In Zeewolde kregen 170 mantelzorgers dinsdag 10 november een verrassingspakket aan huis bezorgd door de medewerkers van welzijn. Wethouder Winnie Prins hielp daarbij een handje.  

“Mantelzorgers zijn heel belangrijk in onze samenleving. Zij zijn de vaak onzichtbare krachten die mensen met een zorg- of hulpvraag ondersteunen. Mantelzorgers doen bijvoorbeeld de boodschappen, regelen de administratie, gaan met iemand naar ziekenhuis of arts. Kortom, zij zorgen voor een ander op de uren dat de professionele zorg er niet is... mantelzorgers staan vaak dag-en-nacht klaar voor de ander!”, licht de wethouder toe. “Dat is onbetaalbaar, dat is goud waard. Daarom hebben we ook dit jaar aandacht voor de mantelzorgers op de Dag van de Mantelzorg. Onze mantelzorgconsulent heeft, samen met de andere welzijnswerkers en met de gemeente, voor een kleine verrassing gezorgd.”

De verrassing bestond uit een pakket met heerlijke streekproducten, samengesteld door Fruithal Smits, aangevuld met een mooi gedicht, informatie vanuit Welzijn Zeewolde en een flyer (en waxinelichtje) over de lichtjesactie in november/ december. Weliswaar is het een klein gebaar, tegenover de enorme inzet van de mantelzorgers maar zoals wethouder Winnie Prins zegt: “Het is vanuit ons hart gegeven en met een groot DANK JE WEL!”.

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56