Afbeelding
GGD Flevoland logo

Doorlooptijden teststraten flink verbeterd

Zorg en Welzijn

FLEVOLAND -  Voor alle drie de GGD-teststraten in Flevoland geldt een flink verbeterde doorlooptijd. Gemiddeld genomen betekent dit dat iedereen die overdag een afspraak maakt, dezelfde dag nog terecht kan in Emmeloord, Lelystad of Almere. De testuitslag volgt dan doorgaans de volgende dag.

“We merken nu ook echt in Flevoland de capaciteitsuitbreiding van de laboratoria. Dat was tot nu toe de grote bottleneck”, aldus Sven van der Burg, woordvoerder van GGD Flevoland. “Je ziet nu dat het heel snel verloopt, van testafspraak tot het testen zelf. Mensen kunnen op dit moment vaak zelfs dezelfde dag al terecht en dat is goed nieuws”.

Bron – en contactonderzoek

GGD Flevoland is met ingang van deze week weer overgegaan tot uitbreiding van het bron- en contactonderzoek (BCO). “We zaten op een zeer beperkt niveau van risico-gestuurd BCO. Daarbij vroegen we, in die gevallen waarin dat kon, aan de positief geteste personen om zelf hun contacten te informeren. De reden daarvan was dat het aantal besmettingen zo hoog opliep dat het BCO niet meer goed volledig uit te voeren was. Het aantal besmettingen lijkt nu weer wat minder te worden in delen van Flevoland. Daarnaast hebben we nu een grote groep medewerkers opgeleid die het BCO-werk uitvoert”, licht GGD-woordvoerder van der Burg toe.

GGD Flevoland blijft hameren op het naleven van de regels. “Want dat blijft voor de aanpak van de corona het allerbelangrijkste.”

Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 23 uur geleden