Cliëntenraad Coloriet Wijkzorg - Lutina Bruggeman
Cliëntenraad Coloriet Wijkzorg - Lutina Bruggeman Fotostudio Wierd

Cliƫntenraad van Coloriet Wijkzorg zoekt versterking

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

FLEVOLAND - De cliĆ«ntenraad van Coloriet Wijkzorg zoekt twee nieuwe leden: een secretaris en een algemeen lid. ā€œHet is leuk om in een fijne sfeer en wederzijds respect met elkaar opbouwend bezig te zijn. Je doet het Ć©cht ergens voorā€, zegt voorzitter Lutina Bruggeman enthousiast.

De cliĆ«ntenraad van Coloriet Wijkzorg bestaat relatief kort. Zij behartigt de cliĆ«nten in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde. ā€œSinds 2018 is wijkzorg binnen Coloriet een zelfstandig onderdeel, met een eigen directeur en begroting. En daar hoort ook een cliĆ«ntenraad bijā€, zegt ze. ā€œwe zijn nu met zā€™n drieĆ«n: Toos van der Voort, Theo Dirks en ik. Om de cliĆ«nten goed te vertegenwoordigen, willen we minimaal met zā€™n vijven zijn. Daarom zijn we op zoek naar versterking.ā€

Belangen behartigen

ā€œMensen die wijkzorg of dagbehandeling krijgen van Coloriet of in een aanleunwoning wonen, kunnen signalen, vragen of zorgen bij ons neerleggen. Andersom vraagt de directie ons geregeld om advies. We worden in een vroeg stadium proactief betrokken bij belangrijke themaā€™s en vraagstukken. Dat waarderen we enorm. Tijdens de eerste coronaperiode hadden we wekelijks contact met de directeur. We bespreken onderwerpen als het vinden van de balans tussen welzijn en veiligheid. Een ander belangrijk thema is de nieuwe Wet zorg en dwang. De zorg voor mensen met dementie of een beperking moet zoveel mogelijk op vrijwillige basis plaatsvinden. Hierover spreken we ook in de centrale cliĆ«ntenraad, waarin alle cliĆ«ntenraden van Coloriet vertegenwoordigd zijn.ā€

Voldoening

Lutina Bruggeman kwam in haar werkzame leven als consultant regelmatig bij zorgorganisaties over de vloer. ā€œDeze ervaring en mijn kennis over verandermanagement neem ik mee in mijn vrijwilligerswerk. Ik haal er veel voldoening uit om mee te denken en hiermee een steentje bij te dragen.

Ervaring in een cliĆ«ntenraad hoef je niet te hebben. Als nieuw lid is het van belang dat je je in wil zetten voor de mensen in de wijkzorg. Iedereen heeft een eigen inbreng en dat maakt het juist zo interessantā€, legt ze uit. De cliĆ«ntenraad van Coloriet Wijkzorg vergadert zeven keer per jaar.

Meer info: Tineke Beek, consulent cliƫntenraden: 06-12160153 of t.beek@coloriet.nl