Afbeelding
Zeewolde Actueel

Nieuwe hondenkaart, nieuwe regels

Gemeente

ZEEWOLDE - Honden horen erbij in Zeewolde, maar overlast door honden moet zoveel mogelijk worden voorkomen is de stelling. Daarom heeft de gemeente een aantal spelregels opgesteld voor hondenbezitters. Deze zijn terug te vinden op de hondenkaart.

De belangrijkste spelregels zijn: aanlijnplicht = opruimplicht, honden zijn op veel plaatsen welkom, maar er zijn dus ook plaatsen verboden voor honden en er zijn speciale uitlaat- en losloopplaatsen.

Op de hondenkaart zijn met ingang van 18 november enkele wijzigingen aangebracht. De belangrijkste wijziging slaat op aanlijnplicht = opruimplicht. Omdat de gemeente veel klachten binnenkrijgt over stankoverlast van hondenpoep zijn er nu minder losloopplaatsen en geldt bijna overal, waar honden moeten zijn aangelijnd, dat hondenpoep moet worden opgeruimd. Hondenpoepzakjes kunnen gedeponeerd worden in de kleine opening van de ondergrondse containers. Deze staan nu ook ingetekend op de hondenkaart. Voor het gebruik van de kleine opening is geen toegangspas nodig. 

Op de gewijzigde hondenkaart staan nu ook de nieuwe wijken Bergkwartier, Molenwijk en de stranden bij De Tulp. 

De hondenkaart staat op www.zeewolde.nl/hondenkaart. Op deze digitale kaart kan een adres worden ingetikt, zodat direct is te zien welke regels gelden in de omgeving. Via de website is ook een pdf beschikbaar om de kaart te kunnen printen. De papieren kaart is eventueel ook af te halen bij de receptie van het gemeentehuis.