Afbeelding
MDF Logo

Hoe de juiste zorgverzekering voor 2021 te kiezen?

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Door corona zijn de zorgkosten in Nederland hoger dan andere jaren. De vraag is; gaan we daar wat van merken in de hoogte van de zorgpremie? En zit daar verschil in, per zorgverzekeraar? 

Het antwoord is dat corona weinig invloed heeft voor de hoogte van de zorgpremie, geeft MDF Flevoland aan. “De totale coronakosten worden tussen alle verzekeraars eerlijk verdeeld. Zonder zo’n verdeling zouden sommige verzekeraars extra veel moeten betalen en hun zorgpremie een stuk moeten verhogen en andere bijna niet. Dat willen de zorgverzekeraars niet. Door de verdeling van de kosten wordt ook de verhoging van de premie gelijk verdeeld.”

Overstappen? 

Belangrijke redenen om over te stappen kunnen zijn: een lagere premie, een andere, meer passende, dekking, misschien heb je zorg nodig die door een andere verzekeraar wel wordt vergoed of ontevredenheid over de huidige zorgverzekeraar. 

Overstappen kan vanaf 12 november tot en met 31 december 2020. De nieuwe verzekeraar zorgt ervoor dat de oude verzekering wordt opgezegd. Zeg je zelf voor 1 januari 2021 je zorgverzekering op, maar hebt nog niet besloten wie de nieuwe verzekeraar wordt? Dan kan je nog tot en met 31 januari 2021 een nieuwe verzekeraar kiezen. De nieuwe verzekering gaat dan met terugwerkende kracht lopen vanaf 1 januari 2021.

De hoogte van de zorgtoeslag stijgt mee met de premieverhogingen. Hoe hoog de maximale toeslag is, wordt later in het jaar bekendgemaakt door de Belastingdienst.

Hulp nodig?

Wil je weten of je de zorgtoeslag ontvangt waar je recht op hebt? Twijfel je of je huidige zorgverzekering volgend jaar ook nog passend voor je is? Heb je hulp nodig bij het overstappen?

Kom dan gerust een keer langs bij het financieel spreekuur van MDF. Het spreekuur is elke dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur in Het Vraaghuis aan de Stevinweg 2 in Zeewolde.

Een afspraak maken is niet nodig. De dienstverlening is gratis.