Anna Rijpsma, de Dieuwertje Blok van het Zeewolde Sinterklaas Journaal
Anna Rijpsma, de Dieuwertje Blok van het Zeewolde Sinterklaas Journaal Pieten on Tour

Sint is weer in het land, maar…

Cultuur

ZEEWOLDE – Gelukkig, Sinterklaas is weer in Nederland. Hij kwam zaterdag 14 november aan, met pakjesboot 12. Dat hebben we allemaal gezien. Maar komt hij ook naar Zeewolde…? Dát is nog steeds niet duidelijk. In het Zeewolde Sinterklaas Journaal doen die vreemde speurneuzen Fliep en Flap er alles aan om dat te weten te komen, maar dat wil maar niet lukken. Gelukkig kunnen de kinderen van Zeewolde helpen om Sinterklaas naar Zeewolde te halen.

Als alle kinderen hun best gaan doen met het maken van prachtige tekeningen en leuke knutsels, en daarmee hun huis versieren zodat de Pieten het van buitenaf kunnen zien, wie weet komt Sinterklaas dan naar Zeewolde. Foto’s van de tekeningen en knutsels mogen gepost worden op de Facebookpagina ZeewoldeSinterklaasJournaal. Doe je best en maak wat leuks, want je kunt er een prachtige prijs mee winnen! Voor de ouderen in ons dorp is ook een verrassing in de maak. Blijf dus kijken naar het Zeewolde Sinterklaas Journaal.

Anna Rijpsma, de Dieuwertje Blok van het Zeewolde Sinterklaas Journaal, zal op zaterdag 21 november om 13.00 uur in een live-uitzending proberen Sinterklaas naar Zeewolde te halen. Gaat dat lukken..? We weten het nog niet, want door alle maatregelen hebben Sint en de Pieten het erg moeilijk. Het programma zal om 18.30 uur worden herhaald.

Zaterdag 28 november begint om 16.00 uur de Benepietshow, met showmaster Mannes Schoppink. Van alles komt voorbij: een kinderdisco, het pietenlied, en ook de bingo! Kaarten daarvoor zijn bij De Leeuw Snacks gratis af te halen vanaf 18 november. De website www.pietenontour.nl heeft een boekingspagina geopend. Daar kan geboekt worden voor de ‘Klopservice’ (een spannend bezoekje van de kloppieten), een ritje door de Pietenstraat en een heuse Videoboodschap voor pakjesavond. Allemaal coronaproof, natuurlijk. Wordt vervolgd, want het is nog lang geen 5 december…