Afbeelding
Scouting Nederland

Avonturenhuis Zeewolde ontvangt Europese subsidie voor bouw

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Voor de bouw van het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde is de zogenoemde LEADER-subsidie toegekend, een bedrag van maar liefst € 500.000,- euro. Dit bedrag bestaat voor € 250.000,- uit een Europese bijdrage, voor € 125.000,- uit een bijdrage van de provincie Flevoland en ook € 125.000,- van de gemeente Zeewolde. De financiering van de gemeente Zeewolde en de provincie Flevoland was eerder toegezegd, maar wordt hiermee definitief.

Directeur Peter Messerschmidt van Scoutinglandgoed Zeewolde is erg blij met deze toezegging: “Dit bedrag is een substantieel deel van de totale begroting van € 2.800.000,- waardoor de bouw van het volledige Avonturenhuis binnen afzienbare tijd kan worden afgerond. Wij zien deze LEADER-subsidie als belangrijke steun en erkenning voor het Avonturenhuis.”

Het doel van het Avonturenhuis is om de uitvalbasis te zijn om voor álle kinderen en jongeren uitdagende activiteiten in de natuur mogelijk te maken, zoals ontmoeten, samen spelen, wandelen, sporten of zeilen. Ook voor jonge kinderen en kinderen met een beperking is het nu mogelijk om samen buiten in de natuur te spelen en zich te ontwikkelen met als resultaat: vergroot zelfvertrouwen, begrip voor elkaar, ontmoeting en een sterker sociaal netwerk.

Het Avonturenhuis wordt een bijzonder en duurzaam gebouw: rekening houdend met de natuur gaat het op in het landschap, zodat je nauwelijks het gevoel hebt dat je binnen bent. Het ontwerp van het Avonturenhuis is creatief, avontuurlijk en flexibel met ruimte voor spel, (Scouting)activiteiten en trainingen en het wordt de uitvalsbasis voor (grote) evenementen.

Partners zoals de Nationale Postcode Loterij, Jantje Beton, het Gehandicapte Kind, Provincie Flevoland, de gemeente Zeewolde en vele andere vrijgevige fondsen, organisaties en mensen hebben zich al ingezet om de financiering rond te krijgen. Peter Messerschmidt: “Met deze subsidie zijn we echt een heel eind op weg, maar we zijn er nog niet. Alle hulp is welkom, ook voor de inrichting zoeken we nog sponsors.” Kijk voor meer informatie op www.scoutinglandgoed.nl/avonturenhuis.

LEADER Flevoland

Vanuit het subsidieprogramma LEADER Flevoland is er geld beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid van het platteland. Thema’s zijn het bevorderen van sociale cohesie, het verbeteren van de relatie tussen stad en platteland en het versterken van de recreatieve mogelijkheden op het platteland. Meer informatie is te vinden op www.leaderflevoland.nl