Afbeelding
Jelle Stellingwerf

Pietenfeestje voor ouderen Coloriet

Cultuur

ZEEWOLDE - Het weer was zaterdag 21 november donker en druilerig, maar dat mocht de pret niet drukken tijdens het Pietenfeestje voor de ouderen van Coloriet, aangeboden door Pieten on Tour. Onder het gebot van een lekkere plak cake, die Pieten on Tour uitdeelde, genoten de bewoners van de swingende Sinterklaasliedjes, gespeeld door dweilorkest Nep-Tunes.  

De medewerking met Coloriet is gezocht door de organisatie van het Sinterklaas Journaal Zeewolde, de online invulling van de Sinterklaasviering in Zeewolde dit jaar. Waar jaarlijks mede-organisator Pieten on Tour voor de oudere bewoners van Zeewolde een High Tea en Bingo met Sinterklaas organiseerden, kon dat in de huidige omstandigheden geen doorgang vinden.

Daarom, zo werd in het Sinterklaas Journaal al duidelijk, bedacht Kok Piet een alternatief. In samenwerking met lokale boeren die hun mooie wortelen en appelen beschikbaar stelden bakten de vrijwilligers, uiteraard onder leiding van de Kok Piet, overheerlijke cakes die deze middag aan de bewoners werden aangeboden.

In combinatie met het vrolijke muzikale optreden van Nep-Tunes, die als Pietenband ook in andere uitzendingen van het Sinterklaas Journaal Zeewolde nog hun (peper)nootje bijdragen, werd het een feestelijke middag. Anders dan anders, maar nog steeds bijzonder!

De uitzending van het Sinterklaas Journaal, waar deze culinaire en muzikale activiteit naar voren komt, wordt uitgezonden op 3 december om 18.30 uur via de kanalen op TV en de livestream van Lokale Omroep Zeewolde. Een gemiste uitzending kan worden teruggekeken via het YouTube kanaal van de LOZ. Informatie hierover is te vinden op de websites: 

www.lokaleomroepzeewolde.nl/sinterklaas2020 

www.lokaleomroepzeewolde.nl/televisie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding