Afbeelding
Foto aangeleverd

Hoe jouw zakelijke rekening en boekhouding samen kunnen werken

Partnerbijdrages

Als zelfstandig ondernemer wil je zo min mogelijk tijd steken in aanverwante zaken, zoals de boekhouding. Helaas ontkom je hier niet aan. Iedere ondernemer moet er namelijk voor zorgen dat zijn administratie op orde is. Gelukkig kun jij het jezelf tegenwoordig steeds makkelijker maken. Zo kun je jouw zakelijke rekening bijvoorbeeld koppelen aan een boekhoudprogramma. Dit levert jou flink wat tijdwinst op. Althans, wel wanneer je voor het juiste programma kiest. Vind jij het lastig om een keuze te maken? Wij helpen jou hieronder te bepalen wat het beste boekhoudprogramma is.


Transacties worden automatisch ingelezen
Om te bepalen wat in jouw situatie het beste boekhoudprogramma is, moet je goed naar de functionaliteiten van het programma kijken. Richt je aandacht allereerst op de mogelijkheid om jouw zakelijke rekening eraan te koppelen. Kies jij voor een boekhoudprogramma waar jij jouw zakelijke rekening aan kunt koppelen? Dan hoef jij transacties niet langer handmatig in te voeren. Nee, want deze worden namelijk direct opgenomen in het boekhoudprogramma.

Factureer jij daarnaast ook met behulp van een boekhoudprogramma? Dan hoef je nog minder tijd in jouw administratie te steken. Het boekhoudprogramma koppelt de transacties dan namelijk direct aan de bijbehorende facturen. Door jouw zakelijke rekening aan een boekhoudprogramma te koppelen wordt het een stuk leuker en makkelijker om jouw boekhouding te doen.

Btw-aangifte staat direct klaar
Gebruik jij een boekhoudkoppeling om jouw zakelijke rekening aan een boekhoudprogramma te koppelen? Dan hoef jij je ook niet langer zorgen te maken over de btw-aangifte. Dit is iets waar de gemiddelde ondernemer een grote hekel aan heeft. Begrijpelijk, want het merendeel van de ondernemers doet de btw-aangifte per kwartaal. Doe jij dit ook? Dan betekent dit dat je er vier keer per jaar mee aan de slag moet. Dit verandert niet door jouw zakelijke rekening te koppelen aan een boekhoudprogramma, maar het wordt wel een stuk makkelijker. Het programma zet jouw btw-aangifte namelijk voor jou klaar, waardoor jij deze alleen nog maar hoeft te versturen naar de Belastingdienst.

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 15 apr, 13:38
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
Afbeelding
Eerste plaats voor Tessa Schoots Rotterdam Taekon-do Cup Sport Instagram 14 apr, 23:45
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29