Afbeelding
Coloriet

Ansichtkaartenactie Coloriet voor belevingstuin

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Medewerkers van zorgorganisatie Coloriet komen in actie. Voor mensen met dementie en voor eenzame mensen in coronatijd. Voor deze twee doelen hebben zij speciaal een set van vijf vrolijke kaarten ontworpen. Met de actie willen zij geld ophalen voor een belevingstuin voor mensen met dementie.

Met de ansichtkaartenactie vraagt Coloriet aandacht voor ouderen die zich alleen voelen. Zeker in deze coronatijd. “Soms zijn onze wijkzorgmedewerkers de enige die zij op een dag spreken. Dat gaat ons aan het hart. Daarom roepen wij iedereen op: stuur een kaartje. Bel uw buren op, maak een praatje aan de deur op 1,5 meter afstand. Laat zien dat u aan hen denkt. U kunt hiervoor de kleurrijke Coloriet kaarten gebruiken”, aldus Aukje Reinders, bestuurder Coloriet.

Belevingstuin belangrijk voor mensen met dementie

De opbrengst van de actie is voor de belevingstuin bij Gizeh, een nieuwe locatie van Coloriet de Sfinx in Zeewolde. Op de begane grond wonen mensen met dementie. Zij leven in het moment. En naarmate de dementie vordert, wordt de zintuigelijke waarneming steeds belangrijker. “Daarom creëren we een belevingstuin voor de bewoners. Waar zij kunnen ruiken, voelen, horen, zien en proeven. Wij hebben hiermee positieve ervaringen bij andere woonzorglocaties.” Wie de actie wil steunen, kan naar de websitepagina www.coloriet.nl/doneer.

Afbeelding
Aan de slag met een idee om uw buurt op het platteland te verbeteren? Kom naar het Leefbaarheidscafé! Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers en Oosterwold centraal bij openbare fractievergadering CDA Zeewolde Politiek 27 mrt, 11:18
Afbeelding
Rotarycheques voor hospice, Toon Hermanshuis en IDPZ Zorg en Welzijn Instagram 27 mrt, 09:09