Afbeelding
Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – In de periode 12 tot 26 november kwamen bij de politie de volgende meldingen binnen:

12/11 - Mishandeling op de Nobelweg. Een man werd in het gezicht geslagen en met een mes bedreigd. Hierop is een 38-jarige man uit Lelystad aangehouden en ingesloten voor verhoor. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

13/11 – Na een tip over handel in verdovende middelen heeft de politie bij een woninginval aan de Groene Kamer twee verdachten aangehouden voor handel in drugs en vijf verdachten voor het kopen daarvan. Zes personen zijn weer in vrijheid gesteld. Een verdachte, een 44-jarige Zeewoldenaar en huurder van de woning, werd op last van de rechter-commissaris twee weken vastgezet. In de woning is naast hard- en softdrugs een geldbedrag in beslag genomen en zijn wapens gevonden. Na verder onderzoek bleek er ook nog 54 kilo illegaal vuurwerk te liggen. Burgemeester Gorter heeft per direct de woning voor drie maanden afgesloten uit veiligheid voor de omgeving.

14/11- Voertuigbrand op de Eilandgracht. Mogelijk brandstichting. De eigenaar van de auto wist de brand zelf te blussen. Politie heeft sporen veilig gesteld en onderzoekt de zaak.

15/11 – Een 71-jarige Zeewoldenaar kwam door een eenzijdig ongelijk ten val op de Knardijk. Mogelijk speelde de harde wind hem parten. Meerdere omstanders ontfermden zich over het slachtoffer. Met hoofd- en handletsel is hij door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

20/11 – Mishandeling van een vrouw uit Leeuwarden in een appartement bij Eemhof Marina. De vrouw werd met een vuurwapen bedreigd. Toen de 22-jarige dader, ook uit Leeuwarden, het appartement verliet werd hij door de politie, met getrokken wapen, aangehouden. De man, die een vuurwapen in zijn bezit had, is overgedragen aan de recherche. Het slachtoffer is opgevangen.

25/11 – 54 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen bij een woning aan de Groene Kamer. Politie doet onderzoek naar de herkomst.

26/11 – 56-jarige Zeewoldenaar aangehouden voor het bekrassen van meerdere voertuigen in de Molenbuurt. Inmiddels zijn er 15 aangiftes gedaan. Onderzoek en camerabeelden leidden tot de verdachte. Het dossier is ingezonden naar justitie.

Burgemeester Gorter, die bij het politiepersuur aanwezig was, sprak zijn waardering uit over de goede resultaten die zijn geboekt. “Er speelden een aantal grote zaken in korte tijd. Ik ben trots op onze eigen politie dat zij de zaken zo snel aangepakt en uitgevoerd hebben en dat onderzoek heeft geleid tot aanhoudingen.”