Afbeelding
Flevoziekenhuis

Flevoziekenhuis herdenkt online

Zorg en Welzijn

ALMERE - Vanuit het Flevoziekenhuis wordt stilgestaan bij iedereen die het afgelopen jaar is overleden of wiens leven ingrijpend is veranderd door corona, een andere ziekte of beperking. Vanwege corona is het herinneringsmoment dit jaar online te zien via de website www.flevoziekenhuis.nl/herdenken. Het Flevoziekenhuis heeft ook een online herinneringsplek geopend.

De geestelijk verzorgers begeleiden het herinneringsmoment. Zij noemen de namen van overleden dierbaren. Er wordt een gedicht voorgedragen en de pianist begeleidt het geheel met muziek. Leden van de cliëntenraad, de ondernemingsraad en medewerkers van het ziekenhuis leggen bloemen bij de herdenkboom. Deze herdenkboom is speciaal voor deze gelegenheid geplant.

In deze coronaperiode is het vanwege de maatregelen niet altijd mogelijk om naar het ziekenhuis te komen. Daarom heeft het Flevoziekenhuis een online herinneringsplek ingericht. Op deze online herinneringsplek kan worden stilgestaan bij een geliefd persoon, iemand een hart onder de riem steken, aandacht hebben voor wat of wie u lief is, een kaarsje aansteken, muziek delen, of een bericht en foto’s plaatsen. De online herinneringsplek is onderdeel van het landelijk initiatief ‘Aandacht voor elkaar’.