Jessica, Piet en Phueng, met taartdozen en verrassingstassen
Jessica, Piet en Phueng, met taartdozen en verrassingstassen Klein Geluk

‘Klein Geluk Zeewolde’ weet van geen ophouden…

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Heel Zeewolde kent ze inmiddels: Jessica Bliek en vriendin Waraporn (kortweg Phueng) Hoegen Dijkhof. Hun Sinterklaastaarten-actie sloeg enorm aan. “Op straat hielden mensen ons staande, zo van ‘jullie zijn toch…?’. En wij maar knikken!”, vertelt Phueng. “Maar het leuke was, het bleef niet bij herkend worden. Mensen vroegen: ‘kunnen we helpen?’ En zo werd het allemaal veel groter dan we dachten.” Ze zijn er nog steeds een beetje beduusd van.

De klus die ze zich hadden voorgenomen zit er inmiddels op. “We zijn moe, maar heel voldaan”, vat Jessica het samen. Voor een sinterklaastaart kwamen 26 adressen in aanmerking, op 10 adressen werden cupcakes afgeleverd, en samen met 4 adressen bij Coloriet kwam het totaal op 40 adressen. Het afleveren deden ze hoogstpersoonlijk. “Coloriet had er echt een Sinterklaasavondje van gemaakt,” vertelt Jessica breed lachend. “De TV aan met Sinterklaasliedjes, er werd gezongen, ze vonden het allemaal geweldig. En de cupcakes, die waren bijna te mooi om op te eten!”

Het plan om eventuele kinderen op de afleveradressen te verrassen met een klein cadeautje bij de taart of cupcakes slaagde ook glansrijk, dankzij gulle gevers. “We kregen een flinke donatie, van ‘Joris en de Draak’, een gezinshuis waar jongeren worden opgevangen die niet meer thuis kunnen wonen. De Omniumschool Zeewolde deed ook een duit in het zakje, evenals veel anonieme Zeewoldenaren. “We hebben de halve Intertoys leeggekocht!”, lacht Phueng. “Er zijn heel veel leuke cadeautjes naar in totaal 70 kinderen gegaan. Is dat niet fantastisch?”

‘Klein Geluk’ draaide dusdanig positief dat er nog een kleinigheid in de pot bleef zitten, en dat zette de vriendinnen meteen aan het denken richting een vervolgactie. Kort en goed: van wat er over bleef worden nóg eens 36 doosjes van elk vier cupcakes gefabriceerd. “Die gaan we verkopen, en de hele opbrengst gaat naar het goede doel: met Oud en Nieuw oliebollen brengen naar adressen waar een steuntje in de (financiële) rug heel welkom is.” Zelf oliebollen bakken leek de beide taartenbaksters iets teveel van het goede. Vandaar deze constructie, in de hoop dat een lokale oliebollenbakker wil ‘instappen’, en de bollen tegen een aardig prijsje wil leveren. De doosjes met cupcakes à € 7,50 kunnen via de facebookpagina van ‘Klein Geluk Zeewolde’ besteld worden, of via kleingelukzeewolde@hotmail.com. Zo’n goede daad, die doe je liefst anoniem. Dat weten de dames maar al te goed. Geven, bestellen of een ‘minima-adres’ doorgeven, met persoonlijke gegevens gaan ze uiterst zorgvuldig om. “Dat blijft bij ons, en komt niet verder!”, verzekeren Jessica en Phueng om het hardst. Aanbevolen dus. 

Nóg een auto vol...
Tassen vol...