Afbeelding
IDPZ

Jaarlijkse kerstmaaltijd in Het Kruispunt gaat niet door

Kerk

ZEEWOLDE - In 2018 en 2019 hebben inwoners van Zeewolde kunnen genieten van een heerlijke maaltijd op Tweede Kerstdag in Het Kruispunt. In een ongedwongen sfeer konden zij samen zijn, ontmoeten en lekker eten. 

Door COVID-19 en de maatregelen die daarbij horen, is dat dit jaar echter niet mogelijk, laat IDPZ (Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde) weten. “Grote groepen mensen zijn op dit moment niet wenselijk. Voor een borrel en een maaltijd is het ook niet mogelijk om de 1,5 meter te handhaven. We hebben nog een alternatief overwogen, maar ook dat blijkt niet haalbaar. Met pijn in ons hart moeten we daarom besluiten om dit jaar af te zien van de kerstmaaltijd. We hopen dat er in 2021 weer mogelijkheden zijn.”

IDPZ vraagt om met en rondom Kerst extra alert te zijn op mensen die alleen zijn. “Hebben zij een moment van ontmoeten met Kerst? Heb je zelf mogelijkheden om die ontmoeting te realiseren? Kerstontbijt? Kopje koffie? Maaltijd?”

Vorig jaar werd tijdens de kerstmaaltijd stil gestaan bij het fenomeen ‘lichtjestocht’. “Waxinelichtjes in héél veel potjes. Heel veel kleine lichtjes, die de weg wijzen. Als je het spoor van de lichtjes volgt, kom je op je bestemming. Zijn we bereid om ons op te laten nemen als lichtje in die lichtjestocht? Om te leiden naar het kerstkind Jezus? Als we allemaal een klein lichtje willen zijn, kunnen we samen een groot licht vormen.”