Elektromotoren bij De Techniek Academie
Elektromotoren bij De Techniek Academie Magteld Bomhof

Samen werken aan een inspirerende leeromgeving: een wand vol elektromotoren

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Sinds november is De Techniek Academie in Harderwijk een inspirerend stukje praktijkonderwijs rijker. In samenwerking met Kolmer Elektromotoren uit Putten realiseerden we een informatieve wand vol elektromotoren. Directeur Jacques de Groot: “Een technische opleiding moet inspireren, nieuwsgierigheid prikkelen en uitnodigen om aan de slag te gaan. Samen met de 135 technische bedrijven die bij ons zijn aangesloten realiseren we dit soort mooie projecten die daaraan bijdragen.”


Praktisch onderwijs: koppeling met bedrijfsleven essentieel

Bij De Techniek Academie staat de vraag vanuit het bedrijfsleven centraal, maar dat betekent niet dat studenten op de tweede plek komen. Participerende bedrijven beseffen zich dat een technische opleiding inspirerend en uitnodigend moet zijn. Jacques: “Bedrijven staan te springen om goed opgeleide jonge mensen en zijn dan ook volop bereid om te investeren. Ze leveren niet alleen een financiële bijdrage, maar ondersteunen ons op allerlei manieren. Onze leden denken mee over de inhoud van de opleiding en leveren studiematerialen. De wand vol Kolmer Elektromotoren is daarvan een bijzonder voorbeeld. Bedrijven versterken onze opleiding en wij versterken op onze beurt bedrijven, door te zorgen voor de collega’s van de toekomst.”


Theo van Alphen, hoofd werkplaats, Kolmer Elektromotoren: “Er is al lang een tekort aan jonge mensen met gouden handen. Bij Kolmer willen we daarom onze kennis delen en techniek promoten onder de jeugd. Als technisch bedrijf voelen wij ons mede verantwoordelijk voor instroom in de arbeidsmarkt. We willen onze passie voor het vakgebied en ons plezier in het werk overdragen en techniekonderwijs naar een hoger niveau tillen. Om dat te bereiken willen we jongeren prikkelen en enthousiast maken voor techniek en in het bijzonder voor de boeiende wereld van elektromotoren.”  


Voelen, draaien en bewegen

Sinds een aantal jaren is Kolmer Elektromotoren daarom lid van De Techniek Academie. In die jaren zijn er groepen studenten op bedrijfsbezoek geweest, stages gelopen, gastlessen en workshops gegeven en kennis en materialen gedeeld. Jacques: “Het mooie van de samenwerking met Kolmer is dat zij net als wij begrijpen dat het gaat om een leeromgeving die de praktijk weerspiegelt. Studenten willen voelen, laten draaien en bewegen. Kom niet met flyers, maar laat een wand vol motoren zien. Bij De Techniek Academie kunnen studenten uitproberen, ervaring opdoen en op die manier leren zelf kritisch na te denken. Techniek is altijd in ontwikkeling en onze studenten zullen een leven lang blijven leren. Daar hoort een stukje nieuwsgierigheid bij dat wij graag stimuleren.”


Theo: “Al brainstormend ontstond dit voorjaar het idee van een wand vol elektromotoren. Een deel van de schappen is gemaakt door studenten van De Techniek Academie, het is echt een samenwerking geweest. Ik heb een selectie van elektromotoren verzameld die studenten in hun werk zeker gaan tegenkomen.” Jacques: “Kolmer verzorgt ook workshops en levert op deze manier een waardevolle bijdrage aan onze opleiding en daar zijn we blij mee. De Techniek Academie en het bedrijfsleven: we versterken elkaar.”

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56