de Pietenstraat
de Pietenstraat Pieten on Tour

‘Drive Through Pietenstraat’ groot succes

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – De Drive Through Pietenstraat als alternatief voor het traditionele Sint-en-Piet-bezoek deed het boven verwachting goed. De vondst van de Stichting Pieten on Tour was natuurlijk in eerste instantie bedoeld om de coronaproblematiek te omzeilen, maar de bedankjes van de kleine en grote ‘gebruikers’ waren van dien aard dat de bedenkers overwegen om ook volgend jaar weer een Pietenstraat te openen. “Corona of niet!”

Voor de Pietenstraat werd de oude brandweerkazerne omgetoverd tot een prachtige ontvangstzaal, waar gezinnen met de auto naar binnen konden rijden, onder de klanken van het inmiddels bekende ‘anderhalvemeterlied’. De kinderen werden opgewacht door twee vrolijke Pieten en natuurlijk Sinterklaas zelf. Ze konden vanuit de auto heel goed met Sint en zijn Pieten spreken over hun hobby’s, de juffrouw op school en wat al niet meer. Hoe het mogelijk was weten we nog steeds niet, maar de Sint wist vrijwel alles van de kinderen. Nadat ze nog een mooi sinterklaaslied hadden gezongen kregen ze een zak met pepernoten en wat snoepgoed, en als klap op de vuurpijl een cadeautje.

Pieten on Tour staat garant voor een aantal activiteiten in de Sinterklaastijd. Hoofddoel van de Stichting is het inzamelen van voldoende financiële middelen om kinderen die op of onder de armoedegrens opgroeien een onvergetelijk Sinterklaasfeest te kunnen geven. Daarnaast is het voor Pieten on Tour belangrijk dat alle betrokken vrijwilligers een leuke tijd hebben, en zich op een prettige manier geïnspireerd voelen om bij te dragen aan de Sinterklaasbeleving in Zeewolde, zowel voor kinderen als voor ouderen. Dit jaar was het een

haast onmogelijke opdracht om aan de doelstellingen te voldoen. Toch is in prettige samenwerking met de LOZ, de sinterklaascommissie, de VCZ, de Leeuw Snacks en The Lux een aantal succesvolle evenementen tot stand gekomen, waaronder een ‘eigen’ Sinterklaasjournaal, de alternatieve intocht van de Sint en een spetterende Benepietshow. De Stichting laat weten: “Heel veel respect en alle lof voor al die vrijwilligers die dit hebben mogelijk gemaakt. Dank!”