Samuel met zijn gemaakte kunstwerk in de workshop van Rob van den Broek
Samuel met zijn gemaakte kunstwerk in de workshop van Rob van den Broek Eigen foto

Feestweek op Philagilde

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE – In verband met Corona besloot Philagilde, de werk- en dagbesteding locatie van Philadelphia in Zeewolde, dit jaar haar traditionele winterfair maar online te organiseren. “Maar daardoor hebben we wel de feestelijkheid moeten missen van alle mensen die altijd bij ons op de winterfair langs komen”, laat de zorgorganisatie weten. “Daarom hebben we een feestweek georganiseerd op Philagilde.”

“Op maandag heeft elke groep een taart gebakken en natuurlijk opgegeten. Dinsdag was er gebarenles met het thema feest en hebben we een gezonde snack en smoothie gemaakt”, somt Gerdien op. “Op woensdag is er erwtensoep en kippensoep gemaakt en een speurtocht en was er een voorleesactiviteit. Op donderdag werd de voorleesactiviteit verzorgd door iemand van de toneelvereniging. Op vrijdag kregen de cliënten een chocoladeletter en konden zij hun eigen boter kaas en eieren spel maken.” Ondertussen werd hard gewerkt aan de bestellingen die via Facebook en of Instagram binnen stromen. “Al met al een gezellige en drukke week. Maar we zijn natuurlijk heel blij dat er zoveel bestellingen binnen komen.”

Bestellingen plaatsen kan nog steeds. De producten zijn te bekijken op www.facebook.com/philagilde en www.instagram.com/dcphilagilde. De producten op de afbeelding zijn voorbeelden. Het uiteindelijke product kan iets afwijken van het voorbeeld. Als je iets moois hebt gezien kun je een bestelling plaatsen door een mail te sturen naar Philagilde@philadelphia.nl of een WhatsApp naar 06-15288347.