Afbeelding
CDA Zeewolde logo

Voltallig CDA-fractie afwezig bij fysieke gemeenteraadsvergadering

Politiek

ZEEWOLDE – Vanavond vindt in The Lux (20.00 uur) de gemeenteraadsvergadering plaats. In verband met de Coronamaatregelen is deze niet toegankelijk voor de pers. De vergadering wordt uitgezonden door de Lokale Omroep Zeewolde.nl (KPN digitaal kanaal 1481, Ziggo digitaal kanaal 36).

Middels een persbericht laat het voltallige CDA-fractie weten niet aanwezig te zijn bij deze vergadering. Het CDA Zeewolde heeft aangedrongen bij de gemeenteraad om het goede voorbeeld te geven en deze fysieke raadsvergadering digitaal te laten plaatsvinden. Dit naar aanleiding van de ontwikkeling van het aantal oplopende besmettingen en de verscherpte maatregelen die op 14 december door de landelijke overheid zijn afgekondigd.

“Wij vinden het onverantwoord om in een dusdanig grote groep te vergaderen”, laat Bouwe van der Weide namens de fractie van het CDA Zeewolde weten. “Eerder dit jaar hebben er al digitale vergadering plaatsgevonden. Fysiek vergaderen is een slecht signaal naar de samenleving. Het is wat ons betreft dan ook onbegrijpelijk dat de lokale middenstand haar winkels moet sluiten maar dat de lokale overheid niet het goede voorbeeld wil geven.”

De fractie van het CDA Zeewolde geeft aan zich zodoende gedwongen te voelen om afwezig te zijn bij de raadsvergadering en daarmee niet kan deelnemen aan de democratische besluitvorming.