Afbeelding
Eigen foto

JOVD Flevoland geschokt door fysieke vergadering Zeewolde

Politiek

ZEEWOLDE - De JOVD (Jongerenorganisatie voor Vrijheid en Democratie) Flevoland is teleurgesteld dat de gemeente Zeewolde donderdagavond een fysieke gemeenteraadsvergadering heeft gehouden. De Flevolandse jongeren staan dan ook achter het besluit van de lokale CDA om niet aanwezig te zijn.

Afgelopen donderdagavond heeft de gemeenteraad van Zeewolde hun raadsvergadering fysiek gehouden en niet digitaal. De jongeren vinden dat met de huidige coronamaatregelen onacceptabel. Bijeenkomen met zo’n grote groep is totaal onverstandig nu en geeft het verkeerde signaal naar de samenleving, volgens hen. “Voor zover andere gemeenten nog twijfelen tussen een fysieke of hybride vorm willen wij ze op het hart drukken om hun verantwoordelijkheid te nemen en digitaal te vergaderen”, zegt Erik Sjoers, voorzitter van de JOVD Flevoland.

De liberale jongeren vinden het een moedig besluit van het CDA Zeewolde dat zij niet zijn gegaan. “Zij konden hierdoor niet meestemmen, maar besloten toch om vast te houden aan hun principes en daar hebben wij ontzettend veel respect voor. Dat er geen hybride mogelijkheid was, voor de CDA, maar ook voor de zeven anderen die de vergadering liever digitaal gezien hadden, maakt de situatie nog erger”, aldus Yfke Osinga, algemeen bestuurslid politiek.