Afbeelding
HVC

Aangepaste afvalinzameling tijden de feestdagen

Gemeente

ZEEWOLDE – De afvalinzameling van HVC is rond de feestdagen aangepast. Tijdens de kerstdagen (vrijdag 25 en zaterdag 26 december) en op Nieuwjaarsdag (vrijdag 1 januari) leegt HVC geen bakken. Kijk op tijd in de afvalkalender in de HVC-afval app of op www.hvcgroep.nl wanneer de bakken worden geleegd of zakken worden opgehaald.

Ondergrondse containers

In verband met de feestdagen kunnen ondergrondse containers eerder vol zitten. Mocht dat het geval zijn, probeer dan een andere container of bewaar de zak nog even thuis. Zet het vuil niet naast de container. Dit zorgt voor ongedierte en bij het legen kan de chauffeur de container niet goed optillen. Om volle containers te voorkomen zal HVC op zondagmorgen 27 december de ondergrondse containers een keer extra legen.

Frituurvet en olie

Giet frituurvet of olie in de oude verpakking en breng deze naar de gele containers bij Deen, Dekamarkt, Coop of anders naar het afvalbrengstation. Inleveren van vet en olie kan op deze locaties overigens het hele jaar door.

Afvalbrengstations

Het afvalbrengstation op Trekkersveld is op Eerste en Tweede Kerstdag en op Nieuwjaarsdag gesloten. Kijk in de HVC-afval app of www.hvcgroep.nl/afvalbrengstations voor de openingstijden.