Vlnr: Froukje de Jonge, Hilde Palland, Elise Hordijk.
Vlnr: Froukje de Jonge, Hilde Palland, Elise Hordijk. CDA Flevoland

Elise Hordijk (21) uit Zeewolde voert Flevolandse CDA-staartlijst aan bij verkiezingen

· leestijd 1 minuut Politiek

FLEVOLAND – De 21-jarige Elise Hordijk uit Zeewolde voert de provinciale staartlijst aan van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart. Deze lijst is een aanvulling op de landelijke kandidatenlijst, met uitsluitend Flevolandse kandidaten. Alle zes gemeenten zijn in de staartlijst vertegenwoordigd.

Elise is student Bedrijfskunde in Utrecht maar is daarnaast volop actief voor het CDA in Flevoland. Behalve fractie-assistent voor de fractie in Provinciale Staten is zij ook voorzitter van het CDJA Flevoland, de jongerenafdeling van de partij. “Voor mij is het belangrijk dat ook jongeren actief en zichtbaar zijn in de politiek,” zegt ze. “Er zijn veel opgaven voor onze provincie en voor het hele land, bijvoorbeeld woningbouw, het leenstelsel en de arbeidsmarkt. Jongeren spelen daarin een belangrijke rol. Als staartlijst-kandidaat kan ik als ambassadeur daarvoor fungeren”.

In totaal staan er twintig Flevolanders op de staartlijst. Op deze kandidaten kan alleen in Flevoland worden gestemd.

De landelijke kandidatenlijst telt één Flevolander, de Almeerse wethouder Froukje de Jonge. Zij staat op plaats 31. Kamerlid Hilde Palland uit Kampen, die Flevoland als haar aandachtsgebied heeft, staat op een verkiesbare 12e plaats. “Ik ben vereerd met deze mooie plek en het vertrouwen dat daaruit spreekt,” zegt Palland. “Ik zet mij er voor in ook na de verkiezingen de Flevolandse belangen te behartigen en contacten te onderhouden.“

Froukje de Jonge is content met haar plek 31. “Ik ben tussentijds gevraagd terug te komen als wethouder in Almere en die taak heeft mijn prioriteit. Maar de verbinding met de landelijke CDA-fractie is er en met deze 31e plaats draag ik graag een steentje bij om die verbinding te verstevigen.”

Volledige staartlijst:  (Op het stembiljet krijgen deze kandidaten de nummers 52 t/m 71.)

1 Elise Hordijk Zeewolde

2 Lesley van Hilten Almere

3 Jennie Kempenaar-van Ittersum Dronten

4 Jan Nico Appelman Lelystad

5 Aart Reussing Emmeloord

6 Dick Hellinga Urk

7 Riekje van Belle Almere

8 Ryanna de Boer Dronten

9 Jelle Hijmissen Lelystad

10 Johan Goos Emmeloord

11 Fokke Hoekstra Urk

12 Nicole Smits Zeewolde

13 Jeltje Vliegenthart Almere

14 Siert Jan Lap Dronten

15 Marcel van Dongen Lelystad

16 Marian Uitdewilligen Luttelgeest

17 Marjanne Romkes-Foppen Urk

18 Koos Hopster Zeewolde

19 Hans Crebas Urk

20 Egge Jan de Jonge Zeewolde

Afbeelding