Afbeelding
Bij de les

Griep of corona

· leestijd 1 minuut Bij de les

“Je kunt wel wat doen met het karton van die pakketjes die de afgelopen maand bij jou zijn bezorgd. Maak er mooie zeshoeken van, voor aan de muur. Of een desk-organiser. Ik voeg een plaatje erbij.”

Ik krijg dit toegestuurd van een vriendin. Ze denkt dat ik me verveel op m’n quarantaine-slaapkamer. Lief bedacht. Maar ik ben te ziek voor creatief-met-karton.

In de afgelopen 20 jaar heb ik een keer of drie griep gehad. De echte influenza. Met hoge koorts. Dan lig je op bed en je ziekt, nat van het zweet, je griep uit. Als niet-risico-groeper, was ik na zo’n twee weken weer in the running. Ik ben nog nooit bang geweest tijdens zo’n griep. Niet bang om in het ziekenhuis terecht te komen. Of bang om m’n gezin te besmetten. Die griep was er gewoon. Het was vooral onhandig.

M’n man kwam dan liefdevol met een koel washandje en een sinaasappeltje.

Een andere vriendin appt me geen leesvoer over karton. Zij stuurt me filmpjes. Over corona. Dat ik er niet bang voor moet zijn. Dat Corona geen killer-virus is. En dat corona even dodelijk is als de gewone influenza. Dat het zwaar wordt overdreven.

Haar appjes helpen me niet. Want ik was benauwd. Geen lucht kunnen krijgen is beangstigend. Ik was wél bang om naar het ziekenhuis te moeten. Want ik had geen idee wat het virus nog verder zou uitrichten. Ik lag daar alleen op m’n kamer. Geen nat washandje, want m’n gezin kwam niet verder dan de deur. Ja, het was angstig.

Inmiddels ben ik gelukkig niet meer benauwd. Mijn man vierde kerst met mijn gezin beneden. Ook voor hen zijn dit nare, spannende weken. M’n dochter wil me een liefdevolle knuffel geven, maar ben nog niet klachtenvrij.

Ik ben een uur per dag mijn bed uit nu; dan is ‘t op. Het maakt me onzeker, want ook ik wil mijn nooit-aflatende-energie graag terug. En ik hoor van lieve mede-corona-gevallen dat ze nog heel lang heel moe bleven. Dat moet de komende tijd nog blijken.

Corona vergelijken met influenza? Neem van mij aan: het voelt écht anders!

Lieve wereld... word in 2021 maar snel beter!