Afbeelding
Politie Nederland

Politiezaken

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – Politie en gemeente kijken terug op een rustig verlopen jaarwisseling. “Er waren geen grote incidenten en nagenoeg geen vernielingen”, meldde Miklós Coumou van politie Zeewolde vanmorgen tijdens het tweewekelijkse politiepersuur. “Wel waren er op diverse plekken een hoop mensen op straat en kwamen er meerdere meldingen van geluidsoverlast binnen.”

Ook het carbidschieten is goed verlopen. Coumou: “Politie en BOA’s hebben gecontroleerd. De sfeer was goed en de deelnemers hielden zich netjes aan de coronamaatregelen.” Het aanmelden om mee te mogen doen met het carbidschieten is goed bevallen. “Dat systeem gaan we er zeer waarschijnlijk inhouden. Op deze manier hebben we goed zicht op het carbidschieten en wie er aanwezig zijn”, vult burgemeester Gorter aan. Hij laat weten dat de gemeente zeer tevreden is over hoe het oud & nieuw door Zeewoldenaren is gevierd. “Geen rellen, geen illegale feesten; het is netjes gebleven.” Hij gaf ook nog even een pluim aan de politie Zeewolde die op het allerlaatste moment een compleet nieuw team moest inroosteren in verband met Corona.

Zaken gemeld in de periode 30 december tot en met 6 januari:

30/12 – Melding van zwaar vuurwerk op de Teylingen. In een achtertuin werden diverse resten aangestoken vuurwerk aangetroffen. Na doorzoeken van woning en schuur trof de politie nog een Shell en een zelf gefabriceerde lanceerbuis aan (zie foto). Tegen de 27-jarige bewoner is een proces-verbaal opgemaakt.

31/12 – Schoorsteenbrand aan de Akkerroos. Vermoedelijk oorzaak: beschadigd isolatiemateriaal dat vlam heeft gevat. In de woning werden tevens 60 cobra’s en wat vuurwerkpijlen gevonden en in beslag genomen. De 59-jarige bewoner kreeg hiervoor een proces-verbaal.

1/1 – Aan het Middelbeekpad werd een uitgebrand voertuig gevonden. De auto bleek in september gestolen te zijn in Apeldoorn. Politie doet onderzoek.

1/1 – Woninginbraak aan het Fonteinkruid, tussen 16.00 en 20.30 uur. Toen het niet lukte de voordeur open te breken forceerde de inbreker(s) een raam om binnen te komen. Diverse kamers werden doorzocht. Uiteindelijk is er een kluis in zijn geheel meegenomen. De ontzette bewoners hebben aangifte gedaan.

3/1 – Aanrijding op de Flevoweg. Een 43-jarige bestuurder probeerde al rijdend een tas boodschappen die dreigde om te vallen rechtop te houden waardoor hij tegen een lantaarnpaal botste. De auto is weggetakeld. De schade aan de lantaarnpaal is gemeld bij de gemeente.

5/1 – Aanrijding met letsel. Een automobilist komend van de Dasselaarweg verleende geen voorrang aan een auto op de Spiekweg. Een 49-jarige bestuurder raakte gewond aan de rug en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Beide voertuigen liepen schade op. Tegen de bestuurder die geen voorrang gaf is proces-verbaal opgemaakt.

Afbeelding