Afbeelding
Shutterstock foto

Opvallend veel dumpingen illegaal vuurwerk

Politie

ZEEWOLDE – Er is na oud en nieuw een opvallende hoeveelheid illegaal zwaar vuurwerk, onaangestoken, gedumpt. Dat meldt Miklós Coumou van Politie Zeewolde.

Zo werden er op 1 januari langs de Dasselaarweg 100 nitraten en 2 cobra’s gevonden. Even later trof de politie langs de Horsterweg nog eens 40 nitraten en een cobra aan. In de berm langs de Spiekweg werd op 4 januari 20 nitraten en 3 cobra’s, nog in originele verpakking, aangetroffen. Het vuurwerk is door de EOD opgeruimd en vernietigd.

Het aangetroffen illegale vuurwerk was niet aangestoken. Ook in het dorp zelf wordt nog regelmatig vuurwerk gevonden dat niet (of niet goed) is afgegaan. Burgemeester Gorter waarschuwt voor het gevaar voor als kinderen dit vuurwerk vinden, oppakken en eventueel willen afsteken. Om incidenten te voorkomen roept hij mensen die mogelijk nog (illegaal) vuurwerk in huis hebben op dit niet te dumpen, maar het af te geven bij de politie. “Je kunt eventueel ook anoniem melden waar je het vuurwerk neerlegt, dan halen wij het op.”