Afbeelding
Gemeente Zeewolde

Oproep aan inwoners: heeft u een goed idee?

Gemeente

ZEEWOLDE - De gemeenteraad van Zeewolde organiseert op dinsdagavond 30 maart een motiemarkt. Inwoners die een goed idee hebben om Zeewolde veiliger, aantrekkelijker of duurzamer te maken, kunnen dat aanmelden voor de motiemarkt.

Op de motiemarkt presenteren inwoners hun ideeën aan de raadsleden. Als de raadsleden enthousiast zijn over een idee, wordt het omgezet in een motie. Alle moties worden dan in de raadsvergadering van 27 mei besproken. De raad besluit dan of het idee wordt uitgevoerd.

Aanmelden
Vanaf maandag 18 januari a.s. staat een aanmeldformulier op de gemeentelijke website. Een idee indienen? Vul dan vóór 3 maart het formulier in op www.zeewolde.nl/motiemarkt of neem contact op met de griffie van de gemeente Zeewolde. Dat kan telefonisch via 036-5229467 of stuur een mail aan griffie@zeewolde.nl. Hulp nodig bij het opstellen van je idee? Ook hiervoor kan je tot 3 maart terecht bij de griffie.

Informatie en voorbeelden
Meer informatie en voorbeelden van ideeën zijn vanaf 18 januari op www.zeewolde.nl/motiemarkt te vinden. Informatie is ook op te halen bij de receptie van het gemeentehuis.

Organisatie
Door de coronamaatregelen is het op dit moment lastig om in te schatten in welke vorm de motiemarkt gaat plaatsvinden. De griffie van de gemeente Zeewolde organiseert de motiemarkt en hoopt deze markt te kunnen houden in het gemeentehuis. De raadsleden volgen dan een route door het gemeentehuis waarbij ze langs alle ideeën komen. Zodra er meer duidelijkheid is over de marktvorm, wordt dit bekend gemaakt via de gemeentelijke website, de gemeentepagina in Zeewolde Actueel en social media.