Afbeelding
HBcentrum / FlevoMeer Bibliotheek

Hoogbegaafdheidsspreekuur bij FlevoMeer Bibliotheek

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde start dit jaar met maandelijkse hoogbegaafdheidsspreekuren. Elke tweede vrijdag van de maand kunnen ouders met vragen over hoogbegaafdheid terecht bij HB-coach Anneloes Hoving.

Door de groeiende vraag om informatie over dit onderwerp organiseren HBcentrum Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde samen in 2021 een hoogbegaafdheidspreekuur. Zodra de bibliotheek weer open mag, zal het spreekuur starten.

ā€œBij hoogbegaafdheid denken de meeste mensen meteen aan goede cijfers of mooie werkprestatiesā€, legt Anneloes uit. ā€œMaar als hoogbegaafde mensen niet op de juiste manier begeleid worden kan het zijn dat deze intelligentie niet of nooit tot uiting komt. Hoogbegaafdheid zit hem dan ook veel meer in het anders denken.ā€

Het HB Spreekuur wordt gehouden in twee tijdvakken: van 10.15 tot 11.00 uur en van 11.30 tot 12.15 uur. In verband met de Coronamaatregelen is van tevoren aanmelden verplicht. Dan kan via flevoland@hbcentrum.nl onder vermelding van het tijdvak waarvoor je wilt reserveren. De toegang is gratis.

Voor wie is dit spreekuur bedoeld?
Het inloopspreekuur is bedoeld voor ouders van kinderen waarbij hoogbegaafdheid is vastgesteld of twijfel bestaat over de kenmerken van hoogbegaafdheid, maar ook voor hoogbegaafde volwassenen zelf. Iedereen kan tijdens het spreekuur terecht met vragen over het onderwerp hoogbegaafdheid. Het kan ook een moment zijn om in contact te komen en ervaringen uit te wisselen over (vermoedelijk) hoogbegaafdheid.

De data zijn (onder voorbehoud i.v.m. Corona-maatregelen):

Vrijdag: 12 februari,  12 maart,  9 april,  7 mei en 11 juni.

Tijdvak: 10.15-11.00 uur en 11.30-12.15 uur.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar flevoland@hbcentrum.nl met datum en tijdvak wanneer je het HB inloopspreekuur wilt bezoeken.


Over HBcentrum

HBprofessional Anneloes Hoving zag de vraag naar informatie over hoogbegaafdheid groeien en is daarom in juni 2019 gestart met HBcentrum Flevoland. Samen met collegaā€™s van de andere HBcentra begeleidt zij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en deelt zij kennis met ouders, scholen en ander geĆÆnteresseerden. Dit gebeurt tijdens cursussen voor ouders en docenten, HBkids bijeenkomsten en tijdens HBplus dagbesteding voor (vermoedelijk) hoogbegaafden kinderen uit Lelystad en omgeving. Maar dus ook tijdens spreekuren, zoals die bij FlevoMeer Bibliotheek.

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30