Afbeelding
Krant Elsevier

RSG Slingerbos|Levant voor de 9e keer uitgeroepen tot beste school

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - RSG Slingerbos | Levant locatie Levant Zeewolde is voor de 9e keer in tien jaar in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse beoordeling van scholen in weekblad Elsevier. Dit jaar is de school uitgeroepen tot beste mavo van de provincie Flevoland. Elsevier geeft de school de titel Superschool. De hoogste waardering die er is. Hiermee behoort de locatie Levant bij de top van Nederland. 

De school krijgt de vermelding vanwege de goede resultaten op vier gebieden. Het examencijfer is hier een belangrijke van. Er wordt echter door middel van de indicatoren bovenbouwsnelheid en onderbouwsnelheid ook bekeken hoeveel leerlingen het diploma halen zonder te blijven zitten. Ook op deze gebieden scoort de locatie hoog. De laatste indicator is een vergelijking van het niveau van de leerling met het gegeven advies van de basisschool. Op de locatie Levant zijn opvallend veel leerlingen doorgestroomd naar een hoger niveau dan verwacht werd.  

In de lijst is geen toelichting te vinden hoe de school tot deze hoge resultaten komt. Om tot dergelijke goede resultaten te komen moet je volgens Remon Brink, directeur van de vestiging Levant, niet alleen een uitdagend programma bieden en goed georganiseerd zijn. “Het gaat erom dat je weet waar de leerling in zijn leren staat. Zowel op het gebied van de lesstof als op het gebied van zijn persoonlijke ontwikkeling”, licht Brink toe. “Wij besteden veel tijd aan coaching op deze gebieden. Hierdoor kennen we het leren van onze leerlingen precies en kunnen wij leerlingen net een klein beetje verder krijgen dan dat ze zelf dachten.”  

Ondanks deze mooie waardering staat de ontwikkeling in de school niet stil. “We evalueren ons onderwijs constant, en proberen iedere periode weer 1een stapje beter te worden”, geeft Brink woorden aan deze houding. “We zijn nog steeds ambitieus op veel gebieden. We willen nog beter worden in coaching en onze leerpleinen effectiever leren inzetten. Ook zouden we heel graag leerlingen in al onze stromingen meer praktisch laten werken. Bijvoorbeeld aan opdrachten rond techniek of moderne ICT.” 

Voor wie een kijkje wil nemen op de school is een mooie video beschikbaar. Deze is te vinden op kijkenbij.rsgslingerboslevant.nl