Afbeelding
Eigen foto

Anja Blink, nieuwe voorzitter van stichting De Verbeelding

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Na ruim elf jaar heeft Frans Meijer met ingang van 1 januari 2021 zijn rol als voorzitter van stichting De Verbeelding overgedragen aan Anja Blink.

Frans kijkt terug op een hele bijzondere tijd waarin De Verbeelding met hulp van velen ‘weer tot leven is gekomen’ en is uitgegroeid tot een gewaardeerd en geliefd cultuurhuis van en voor Zeewolde. “Ik blijft tot de zomer als bestuurslid actief. Daarna zal ik ondersteunen bij het realiseren van een gevarieerde en aantrekkelijke culturele programmering.”

Anja Blink (66 jaar) is geboren Groningse, maar opgegroeid in Oostelijk Flevoland in respectievelijk Roggebotsluis, Swifterbant en Dronten. Dochter van polderpioniers op alle fronten. “Kunst, cultuur, onderwijs en sport. Noem het en mijn ouders hebben hun schouders eronder gezet. Dat krijg je mee in je opvoeding. Mijn interesse voor kunst en cultuur is dus niet van recente datum, maar is een integraal onderdeel van mijn leven.”

Anja heeft een langdurige loopbaan in de zorg en de publieke omroep sector achter de rug. In december 2019 ging zij met pensioen en verhuisde ze vanuit Huizen naar Zeewolde. Via een vriendin kwam Anja in contact met De Verbeelding. Voor ze het in de gaten had werd haar het voorzitterschap van Stichting De Verbeelding in de schoot gelegd. “Alvorens hier bevestigend op te antwoorden heb ik me eerst maar eens goed laten onderdompelen in de kunst en cultuur van Zeewolde, waarbij de activiteiten vanuit De Verbeelding voor mij het uitgangspunt waren. Zo ontdekte ik al snel dat de infrastructuur van kunst en cultuur niet meer vergelijkbaar is met die van vroeger. Cultuureducatie is daarbij een belangrijke pijler in Zeewolde, een evenementencircuit heeft zijn weg gevonden en de kleinkunst wordt op verschillende plaatsen aangeboden, waaronder via De Verbeelding, voor een divers publiek.”

Aansprekend programma
Het vervult met Anja met enige trots dat zij dat karretje mag trekken. “Samen met een aantal fantastische mensen die dezelfde passie voor kunst en cultuur voelen als ik.” Ze voegt toe dat het moment om in te stappen niet erg gelukkig is. “Sinds ik hier woon heb ik helaas nog geen enkele voorstelling kunnen bijwonen in De Verbeelding. Maar… dat sterkt me anderzijds in de gedachte dat het aandacht hebben voor kunst en cultuur in Zeewolde kan bijdragen aan het welzijn van iedere Zeewoldenaar en de sociale cohesie kan versterken in Zeewolde als dorp. Daarmee bedoel ik dat de diversiteit van het aanbod vanuit De Verbeelding moet aansluiten op de behoefte die er leeft, zich richt op alle bevolkingsgroepen en niet alleen op de bekende liefhebber. We hebben al geleerd dat we iets kunnen doen aan de eenzaamheid van onze ouderen in het dorp door livestreams bij ze in de huiskamer te brengen met een aansprekend programma.”

Focus
Alle verschillende uitingsvormen van kunst maar ook de cultuuruitingen zijn niet alleen heel boeiend, maar verdienen ook hun plek in De Verbeelding vindt Anja. “Denk aan digitale kunst, multiculturele kunst en vooral de uitingen vanuit de diversiteit. Mogelijkheden zien en nieuwe experimenten aandurven; daar zal mijn focus op gericht zijn.”

V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52