Sven en zoon Yde gingen slapen in de zelfgemaakte iglo... hond Kobus paste er ook nog bij
Sven en zoon Yde gingen slapen in de zelfgemaakte iglo... hond Kobus paste er ook nog bij Caroline Abels

Populaire bezigheid deze winter? Iglo’s bouwen!

Cultuur

ZEEWOLDE – De enorme berg sneeuw die afgelopen weekend viel mag dan wel wat overlast hebben gegeven… het bezorgde vooral ook oneindig veel winterplezier. Van heuveltjes af glijden met de slee, sneeuwpoppen maken en... iglo’s bouwen! 

Zo’n iglo bouwen blijkt winterpret voor alle leeftijden. Zo verrees aan de Uraan zondag al een heuse iglo, waar buurtkinderen de hele dag aan bezig waren geweest. Dit tot veel plezier en bewondering van oudere omwonenden die vanachter het raam de werkzaamheden volgden.

Annika meldde dat haar vriend Daniel (24) maandag op het idee kwam om een iglo te maken. “Dat begon niet super serieus. Maar eenmaal bezig ging hij vervolgens elke dag verder en was hij ’s avonds tot een uur of tien buiten te vinden. Nu de iglo af is ziet het er toch wel gaaf uit!”, laat ze trots weten.

Overnachten in de iglo
Ook Sven en zijn zoon Yde bouwden samen een iglo. Het ‘bouwproces’ duurde van zondag tot woensdag. Na het ophangen van de verlichting was het bouwwerk woensdag klaar. Maar vader en zoon gingen nog een stapje verder. Zij besloten na de noeste arbeid er ook echt in te gaan slapen! Ondanks de weersverwachting van -10 graden. “Yde heeft geslapen als een marmot”, laat moeder Caroline de volgende ochtend weten. “Voor Sven was het uiteindelijk net te klein, dus heb ik zijn plaats ingenomen. Ik moest er eerst niet aan denken, maar het was heerlijk!”

Iglo van Sven en Yde
Sven en Yde in het 'bouwproces'
Daniël bij zijn zelfgebouwde iglo
Daniël ging gestructureerd aan de slag
De iglo van Daniël vordert elke dag wat meer
Aan de Uraan verrees zondag een iglo
band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 23 uur geleden
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden gisteren
Afbeelding
Eerste plaats voor Tessa Schoots Rotterdam Taekon-do Cup Sport Instagram 14 apr, 23:45
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29