Afbeelding
ZA

Nep-Tunes niet in de prijzen bij dweilorkestcompetitie, maar wel weer een leuke ervaring rijker

Cultuur

ZEEWOLDE – Zonder corona zou vorig weekend het carnaval zijn losgebarsten. Om toch een beetje carnavalgevoel te krijgen werd er een online dweilorkestcompetitie gehouden. Zeewolder dweilorkest Nep-Tunes was ook van de partij.

Als een van de 16 inzendingen deed Nep-Tunes met hun vrolijke arrangement en bijbehorend filmpje een gooi naar een van de prijzen. Alle inzendingen konden op YouTube bekeken worden. Fans konden vervolgens stemmen tot 16 februari 11.11 uur. Er kwamen in totaal 5495 stemmen binnen. Nep-Tunes kreeg niet genoeg stemmen om een geldprijs in ontvangst te kunnen nemen.

“We zijn helaas niet in de prijzen gevallen. Maar we zijn blij met iedereen die wel op ons gestemd heeft”, laat Toboias Schagen weten. “Het was weer een leuke ervaring en we mochten weer (samen) muziek maken. We waren allemaal weer lekker actief bezig. Zo zaagde en beschilderde de slagwerker (op de snaredrum) speciaal blokjes met letters en kleuren van het dweilorkest.”

Tobias geeft aan dat toen ze weer een filmpje gingen maken de whatsapp-groep compleet ontplofte. “Dan voelt het toch een beetje als samen zijn. We gingen samen voor de winst en hebben ons er allemaal voor ingezet. Dat voelt fijn.”

Dweilorkest Nep-Tunes kijkt uit naar het moment dat ze weer live muziek mogen maken. Tobias: “We missen ons publiek en in het speciaal ons Zeewoldens publiek.”

Outlook for Android downloaden