Isa
Isa Archief LOZ

Zeewolde zoekt het echte talent: zingen of springen?

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE — Van acht kandidaten, van wie er zeven hartstochtelijk het lievelingsnummer van hun idool zingen en eentje aan freerunning doet, zijn in twee voorrondes de videopresentaties voorbij gekomen via het tv-kanaal van de Lokale Omroep Zeewolde. Nu is het aan de welwillende kijker om een voorkeur uit te spreken, waarna uiteindelijk vier kandidaten gaan uitvechten wie in de finale, op 27 februari, met de eer gaat strijken. De jury, die in de finale een pittig woordje meespreekt, gaat het moeilijk krijgen.

Zaterdag 20 februari vond de tweede voorronde plaats, waarin uitsluitend jonge zangeressen zich van hun beste kant lieten zien. De 15-jarige Dagmar beet het spits af met een ingetogen gezongen ‘Rise up’, een nummer van Andra Day. Ze had, heel verstandig, voor uitvoering in een lagere dan de originele toonsoort gekozen. Zo kan je ook de hoogste tonen beheerst brengen. Daarna was Isa aan de beurt. Ze is 14 jaar en ze zong het nummer ‘7 Years’ van Lukas Graham. Haar video was de enige van de zeven vocale bijdragen die tevoren duidelijk maakte wat er ging gebeuren: een banner met haar naam en de songtitel tijdens de intro. Aan het slot kwam heel keurig een bedankje voor het kijken en luisteren in beeld. Dat is nog eens publieksvriendelijk.

Elisa is 12 jaar, en is van de acht kandidaten de enige die nog op de basisschool zit. Ze begeleidde zichzelf op de piano met het liedje ‘Hou vol, hou vast’, van de overbekende Zeeuwse poprockband Bløf. Spelen en zingen tegelijk is een hele kunst, en dat werd allebei in beeld gebracht. Knap gedaan. Roos tenslotte is een enthousiaste 12-jarige brugklasser die ‘theaterhavo’ doet. Ze wilde graag de boodschap in het liedje ‘Scars To Your Beautiful’ overbrengen, en imiteerde daarbij Alessia Cara, die het nummer in 2015 beroemd maakte, zo goed als ze maar kon. Haar dramalessen op school kwamen goed van pas. Stemmen kan tot en met 23 februari via www.zeewoldelive.nl.

Dagmar
Elisa
Roos