Jubilaris Germa van der Wel ontvangt onderscheiding van Gerla van Leeuwen, Voorzitter EHBO Zeewolde
Jubilaris Germa van der Wel ontvangt onderscheiding van Gerla van Leeuwen, Voorzitter EHBO Zeewolde EHBO Zeewolde

Onderscheiding voor EHBO- jubilaris Germa van der Wel

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Germa van der Wel is 25 jaar lid van de EHBO Vereniging Zeewolde. Daarbij heeft zij zich de afgelopen 11 jaar ingezet als Instructeur Eerste Hulp. Voor haar bijzondere verdiensten ontving zij van de Koninklijke Vereniging Eerste Hulp bij Ongelukken het bronzen draaginsigne met zilveren Tilanus. De nieuwe voorzitter EHBO Zeewolde, Gerla van Leeuwen, mocht de jubilaris deze mooie onderscheiding afgelopen woensdag 24 februari overhandigen. 

Germa was/is actief als: Ambassadeur voor de EHBO Vereniging, Jeugd EHBO, Kascommissies, actieve Evenementen Coördinator, poster bij vele evenementen en sinds 25 maart 2010 een zeer enthousiaste en inventieve EHBO Instructeur en reanimatie partner. “Wij danken Germa hartelijk voor haar tomeloze inzet”, aldus de voorzitter. 

Geschiedenis
Het was de Amsterdamse arts dr. C. B. Tilanus Jr. die het idee voor EHBO  naar ons land haalde. Al snel groeide het enthousiasme en werden pogingen ondernomen om de EHBO-kennis te verspreiden. In 1893 werd de Nederlandse Vereniging EHBO opgericht. In 1953 ontving de EHBO Vereniging het predicaat Koninklijk.

Interesse in een EHBO-cursus of een korte cursus reanimatie om snel levensreddend te kunnen handelen? Kijk dan op www.ehbozeewolde.nl

Het nieuwe rooster/lesdata hangt nog even af van de Corona richtlijnen.