Vrolijk schieten...
Vrolijk schieten... Jelle Stellingwerf

ā€˜SportBattleā€™: sportief vermaak op De Baan en even verderop

Sport

ZEEWOLDE ā€” Vrijdagmiddag 26 februari liet het zich op de skatebaan aan het Kluunpad in Zeewolde zonnig aanzien, maar dat was dan ook het enige dat herinnerde aan die paar zachte lentedagen, eerder deze week. Er stond een vinnig koude wind, maar dat was voor de jongeren die waren afgekomen op de SportBattle geen enkele belemmering. Skaten, steppen en BMX-en, dat gaat op De Baan altijd door, maar er was in georganiseerde vorm nog meer te beleven: bootcamp, straatvoetbal en lasergamen, voor de jeugd van 12 t/m 17 jaar.

Lasergamen, dat spreekt vooral de jongere jeugd aan. De buurtsportcoaches die leiding gaven aan de happening waren daarvoor wijselijk uitgeweken naar een stukje bos naast de atletiekbaan, want een fanatiek potje vlagveroveren-nieuwe-stijl, daar is de skatebaan niet echt geschikt voor. ā€˜Bosā€™ was overigens ook nog een groot woord, want lentegroen, dat laat eind februari nog even op zich wachten. Verstoppen, fluisterend een hinderlaag voorbereiden en op het juiste moment toeslaan, dat was er allemaal niet bij; tussen de kale struiken viel er niets te verstoppen. Het kwam dus neer op loopvermogen: rennen voor je ā€˜levenā€™, en intussen een tegenstander zien uit te schakelen. Op de uitnodiging om tussen de bedrijven door de fotograaf even omver te schieten werd gretig ingegaan. Met rode konen en schaterlachend de benen uit je lijf rennen, het werd ervaren als een welkome afwisseling in coronatijd. Even los van dat dwingende beeldscherm, ze leken het Ć©rg prettig te vinden.

SportBattle is een samenwerking van VV Zeewolde, KV Wolderwijd, Zeewolde Atletiek, HCZ (Hockey) en de buurtsportcoaches van Sport & Cultuur Zeewolde.

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30