Afbeelding
Wim van Essen

Dagmar wint finale ‘Zeewolde Zoekt Talent’

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Afgelopen zaterdag was het zover. Na twee uitdagende online voorrondes vond de finale plaats van de eerste editie van Zeewolde Zoekt Talent.

Tijdens de eerdere voorrondes was er enthousiast gestemd. Dit had tot gevolg dat Micaela, Nadine, Dagmar en Roos door mochten naar de finale. De vier zangeressen stonden zaterdag te popelen om een fantastisch optreden te laten zien.

De optredens werden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit Tilly Verhaar, Samantha de Vries en Moon van Bakelen. Presentator Tim de Vries sprak de muzikale avond aan elkaar. Lokale Omroep Zeewolde zond de finale live uit op de lokale televisie. Zo konden familie en vrienden op afstand meegenieten.

Ze moesten deze keer live aan de bak, de vier finalisten van de eerste editie van een originele Zeewolder talentenjacht. Micaela, Nadine, Roos en Dagmar mochten in de voorrondes nog redelijk comfortabel een video’tje insturen, maar sta je eenmaal in die finale, dan kan het niet even over, dan moet het in een keer goed. Geheel coronaproof, met een driekoppige jury er kritisch ‘bovenop’, lieten de vier zangeressen in spe horen en zien wat ze in huis hadden.

Iedere artiest van enige betekenis geeft het onmiddellijk toe: het is in je jonge jaren begonnen met nabootsen. Je idool bewonderen, dát ook willen kunnen en doen, het begint met nadoen, zo precies in klank en beeld als je maar kan. De vier finalisten vormen daarop geen uitzondering. Alle vier gaven ze er blijk van bijzonder goed gekeken en geluisterd te hebben naar de artiest van wie ze hun geliefde nummer ‘coverden’, of beter: imiteerden.

Opvallend was de voorkeur van de deelnemers voor songteksten die de ‘gekwelde ziel’ verbeelden, met originele uitvoeringen waarin de smartelijke stem de boventoon voert. ‘Fix it to break it’ van Clinton Kane, gezongen door Micaela, gaat over verlatingsangst. Roos zong, evenals tijdens haar voorronde, het nummer ‘Scars to your beautiful’, over perfectiedrang. Nadine en Dagmar hadden beide gekozen voor ‘Hurt’ van Christina Aguilera, vol ‘spijt en verdriet’. De Zeewolder zangeressen zongen hun lievelingsnummer ieder even hartstochtelijk.

Uiteindelijk was het Dagmar die met haar performance van het gevoelige lied ‘Hurt’ van Christina Aguilera wist te overtuigen. De jury sprak de verwachting uit “dat we vast nog veel van haar gaan horen.” 

Als winnaar van Zeewolde Zoekt Talent mocht Dagmar een mooie cheque ter waarde van 100 euro in ontvangst nemen, beschikbaar gesteld door Flevo Finance Regiobank. “Wat ik ermee ga doen weet ik nog niet, maar in ieder geval iets moois”, liet de zangeres glunderend weten.

Uitzending gemist? Terugkijken kan via: https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/zeewolde-nieuws/nieuws-uit-zeewolde/finale-zeewolde-zoekt-talent?fbclid=IwAR09jmmIGziG5y0BxDurcNBkUygQIeX04wVcyybxCu_dxhCi938QYjxICSM

Zeewolde Zoekt Talent is een initiatief van Zeewolde LIVE.

Winnares Dagmar
Micaela
Nadine
Roos
Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 21 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport gisteren