#speurneuszeewolde
#speurneuszeewolde Politie Zeewolde

Werk voor speurneuzen!

Politie

ZEEWOLDE – Onder de naam #speurneuszeewolde heeft politie Zeewolde sinds eind februari een leuke zoekactie op touw gezet voor jonge speurneuzen.

Bij de zoekactie wordt een koker (bidon) gevuld met een paar kleine politiegoodies ergens in Zeewolde verstopt. Op de Facebookpagina van politie Zeewolde wordt met een foto een hint gegeven naar de locatie. Aan de jonge speurneuzen om de bidon zo snel mogelijk te vinden. Zij hebben hiervoor een week de tijd. Mocht de bidon dan nog niet gevonden zijn, dan volgt er een tip. De vinder, die de bidon mag houden, laat door middel van een foto op Facebook van de politie weten dat hij/zij de bidon gevonden heeft. Vervolgens verstopt de politie weer een nieuwe bidon.

De speuractie blijkt een welkome afwisseling in coronatijd. Mede door het lekkere weer gingen veel jongeren al op zoek. “Of het zijn zulke goede speurneuzen of wij maken het te makkelijk, want de eerste twee bidons werd binnen enkele uren al gevonden”, vertelt Miklós Coumou lachend. “We gaan op zoek naar nog betere verstopplekjes.”

De lokale speurneusactie levert de politie Zeewolde leuke reacties op. Niet alleen van de speurneuzen maar ook andere politieteams hebben al laten weten de actie op te willen pikken.

Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 18 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 22 uur geleden