Afbeelding
Troostdekentje

Gebreide of gehaakte knuffels of dekentjes als warme, zachte troost voor kinderen

Zorg en Welzijn

FLEVOLAND - ‘Troostdekentje’ is een organisatie die enkel met behulp van vrijwilligers belangeloos knuffels en (troost)dekentjes haakt en breit voor kinderen die het, om wat voor reden dan ook, moeilijk hebben. Dat kan bijvoorbeeld zijn door de thuissituatie, ziekte, handicap, armoede of wonen in een instelling. Deze zogenoemde gebreide en gehaakte ‘zorgenvriendjes’ kunnen troost bieden. 

Troostdekentje Gelderland/Flevoland is een van de afdelingen in Nederland. “Inmiddels hebben we een aardige voorraad opgebouwd en zijn we op zoek naar nieuwe doelen die we kunnen steunen”, licht Ans Heijnen van Troostdekentje Gelderland/Flevoland toe. “Met deze oproep hopen we veel gezinnen en instellingen te bereiken, die met ons kinderen troost kunnen bieden. Dit kan iedereen doen door (gratis) een troostdeken of knuffel aan te vragen.” 

Kent u een kindje of gezin met kinderen dat het moeilijk heeft? Of bijvoorbeeld kinderen in een pleeggezin, medisch kinderdagverblijf, gezinshuis, of een andere niet zo makkelijke situatie? Of wilt u iets vragen of een donatie voor verzendkosten doen?  Dan kunt u contact opnemen met Troostdekentjes Gelderland/Flevoland: e-mailadres:  hettroostdekentjegelderland@gmail.co. of via Facebookpagina: het troostdekentje Gelderland-Flevoland e.o. 

Voor meer informatie: www.troostdekentje.nl