Afbeelding
Zeewoldevoorelkaar

Mensen maken Zeewolde… waardevoller

· leestijd 2 minuten Cultuur

ZEEWOLDE –2021 is het jaar van de vrijwilliger. Landelijk staan ruim 7 miljoen mensen voor elkaar klaar. Op heel verschillende manieren: met een vlotte babbel, een luisterend oor, talent voor techniek of een sterke arm voor een boodschappentas. Ook Zeewolde kent veel vrijwilligers die helpen het dorp creatiever, sportiever, socialer en gezelliger te maken. Om anderen te inspireren om ook iets goeds te doen, vertellen zij hun verhaal in ‘Mensen maken Zeewolde…’, een initiatief van het vrijwilligersplatform Zeewoldevoorelkaar.

Caroline helpt sinds april 2016 een handje bij Stichting Amuria. Deze stichting, een initiatief van het Zeewoldense echtpaar Van der Linden, richt zich op het bieden van hulp om de leefomstandigheden te verbeteren van de mensen in Oeganda in het algemeen en in het gebied Amuria in het bijzonder. “Omdat Roeleke van der Linden en ik samen op gospelkoor JOY zitten en ik daar ook als vrijwilliger actief ben, wist zij dat ik tijd had en dat ik het leuk vond om allerlei klusjes te klaren op de computer. Zij vroeg mij om te helpen met het actualiseren van het adressenbestand van de stichting en om de kinderen van de scholarships in een bruikbaar systeem te zetten om ze te kunnen volgen en sponsors van hun wel en wee op de hoogte te kunnen houden.”

Caroline kende de stichting al. “Ik sponsor er zelf al kinderen zodat ze naar de middelbare school kunnen gaan. Zelf heb ik geen baan, maar ben wel graag zinvol bezig, tijd is tegenwoordig een kostbaar iets en daarvan heb ik nou net genoeg... Ik vind het leuk om door dit werk wat meer te begrijpen van de stichting en van het leven in Oeganda en wat het verschil kan zijn voor de mensen daar.”

De tijd die zij kwijt is aan haar vrijwilligerswerk voor de stichting is heel wisselend. “Het hangt erg af van wat er op een moment nodig is.” Caroline haalt veel voldoening uit het werk. “Door mijn tijd te geven kan ik veel voor elkaar rijgen. Ik hou ervan om op de achtergrond te blijven, dus dit is voor mij een prima plekje.”

Gegrepen door het enthousiasme van Dick en Roeleke van der Linden reisde Caroline zelf ook af naar Oeganda. “Een geweldige reis: Ik ontmoette mijn sponsorkinderen en zag prachtige dingen, helemaal uit mijn comfortzone, maar onvergetelijk! Toen ik daar de school zag die ‘wij’ gebouwd hebben, het hostel dat ondersteund wordt en heel veel blije gezichten van kinderen die dankzij deze sponsoring de kans krijgen om armoede te ontstijgen en daardoor meer mogelijkheden hebben in de toekomst... dat zal ik niet meer zo snel vergeten. Maar ook de brug die er gemaakt is en nog veel meer projecten die de stichting met hulp van velen daar heeft kunnen realiseren, waardoor ik zelf nog meer realiseerde wat een verschil het maakt waar je geboren wordt!”

Voor mensen die er ook over denken om vrijwilligerswerk te doen heeft Caroline het volgende advies: “Zoek iets dat je hart raakt. Iets dat niet alleen een ander helpt of ondersteunt, maar waar je zelf ook blij van wordt. Het hoeft niet groot te zijn, maar kan toch het verschil maken voor je zelf en een ander! Daarnaast zou ik graag willen meegeven om eens een kijkje te nemen op de website, want er is helaas nog steeds veel hulp nodig, waar ook jij een bijdrage aan kan leveren.”

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56