Afbeelding
Eigen foto

Mensen maken Zeewoldeā€¦ leuker

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE ā€“ 2021 is het jaar van de vrijwilliger. Landelijk staan ruim 7 miljoen mensen voor elkaar klaar. Op heel verschillende manieren: met een vlotte babbel, een luisterend oor, talent voor techniek of een sterke arm voor een boodschappentas. Ook Zeewolde kent veel vrijwilligers die helpen het dorp creatiever, sportiever, socialer en gezelliger te maken. Om anderen te inspireren om ook iets goeds te doen, vertellen zij hun verhaal in ā€˜Mensen maken Zeewoldeā€¦ā€™, een initiatief van het vrijwilligersplatform Zeewoldevoorelkaar.

Geraldine woont sinds 2007 in Zeewolde. Haar eerste vrijwilligerswerk was als overblijfmoeder op school van haar kinderen. ā€œZo leerde ik vrij snel andere ouders kennen en kwam ik in aanraking met Zeewolde Winterworld. Dat was het begin van een aantal jaren ā€™ijs koortsā€™.ā€ Door privĆ© gebeurtenissen besloot ze met haar vrijwilligerswerk voor Winterworld te stoppen. In de tussentijd was ze ook als vrijwilliger aan de gang bij de avondvierdaagse. Na diverse taken is Geraldine sinds drie jaar als vrijwilliger gestationeerd in de tent; de plek van de start en finish. Bij de home edition vorig jaar deelde ze, tijdens de vakantie van een groot deel van het bestuur, de medailles uit verzorgde de bijbehorende administratie.

De tijd die je kwijt bent met vrijwilligerswerk hangt af van je taak en hoe groot het evenement is, geeft Geraldine aan. ā€œToen ik een verantwoordelijke taak had bij de ijsbaan, was ik er vanaf de opbouw dagelijks wel zes uur mee bezig. De tijd die je er in stak kostte energie, maar als het goed verliep gaf je dat ook zeker energie. Voor de avondvierdaagse is de tijd per jaar wisselend. De eerste jaren wekelijks niet meer dan zes uur. Nu met de veranderingen van de werkzaamheden, verandert de tijd ook.ā€ Maar ondanks de tijd die het kost geniet Geraldine met volle teugen van haar vrijwilligerswerk. ā€œWinterworld was bijzonder. De ijsbaan bracht een stukje winter binnen. Het was altijd heerlijk om die genietende gezichten te zien! Bij de avondvierdaagse is het eigenlijk hetzelfde. Het is gewoon leuk om te zien hoe kinderen genieten van het lopen.ā€ 

Naast vrijwilliger bij de avondvierdaagse is Geraldine tevens actief bij Philadelphia. ā€œHelaas door Covid -19 ben ik sinds maart 2020 niet meer geweest. Ik hoop dat ik daar snel weer naar toe kan.ā€ Geraldine mist vooral de gezelligheid met de bewoners: ā€œhet samen spelletjes spelen of gewoon even kletsen. Het kan zo simpel zijn, maar het is zo leuk om te doenā€! 

Vrijwilligerswerk doen kan Geraldine bijzonder aanraden. ā€œVoor een ieder die erover denkt om wat te gaan doen als vrijwilliger, doe het! Je krijgt er heel veel dankbaarheid voor terug.ā€

Lees alle verhalen op www.zeewoldevoorelkaar.nl

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30