Afbeelding
Lionsclub Zeewolde

Lionsclub Zeewolde steunt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeewolde

Cultuur

ZEEWOLDE - In deze tijden van een rondwarend virus en opgelegde beperkingen proberen de Lions een helpende hand te bieden aan de sociaal zwakkeren in onze gemeente. Besloten is om ditmaal via het Jeugdfonds Sport & Cultuur de Zeewoldense junioren uit gezinnen waar het thuis geen vetpot is en er financieel weinig of niets overblijft voor hun noodzakelijke sportieve ontwikkeling te steunen met een cheque van € 5.400. 

Deze gift is mogelijk gemaakt door de activiteiten van de Wijncommissie van Lionsclub Zeewolde. “Dankzij de verkoop van wijn aan diverse particulieren en bedrijven, kunnen wij dit bedrag doneren”, aldus een trotse Lionsvoorzitter Peter van Wijk. “Van elke verkochte fles wijn gaat een klein deel van de opbrengst naar het goede doel. Dank dus aan alle kopers van de door ons aangeboden wijn.” Met deze donatie wensen de Lions een bijdrage te leveren aan het belangrijke werk van het jeugdfonds Sport & Cultuur. 

Door onder meer het betalen van het lesgeld om lid te worden van een van de sportverenigingen van Zeewolde, worden de kinderen uit hun sociaal isolement gehaald en ontwikkelen ze zich beter op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de samenleving. ‘Een kind dat lekker in zijn vel zit, presteert beter!’ zo staat te lezen op de website www.sportencultuurzeewolde.nl/jeugdfonds-sport-and-cultuur. Het afgelopen jaar heeft het Jeugdfonds Sport en Cultuur een bijdrage verstrekt voor ongeveer 75 kinderen in Zeewolde om te kunnen sporten bij een vereniging.