Afbeelding
Aangeleverd

Ontdek het prachtige IJsland door een auto te huren

· leestijd 4 minuten Partnerbijdrages

IJsland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je op zoek bent naar een bestemming voor jouw eerstvolgende vakantie. Toch weten steeds meer Nederlanders hun weg naar dit land te vinden. Om tijdens jouw vakantie alles te zien wat IJsland te bieden heeft, raden wij je aan om een auto te huren. Heb je nog niet eerder een auto gehuurd op een vakantiebestemming? Dan weet je mogelijk niet hoe je dit het beste aan kunt pakken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je in deze tekst namelijk alles wat je moet weten over een auto huren in IJsland.

Redenen om een auto te huren in IJsland

Wanneer je op vakantie gaat naar IJsland, reis je per vliegtuig. Dit is verreweg de makkelijkste en snelste manier om dit land te bereiken. Helaas ben je hierdoor wel minder mobiel op de plaats van bestemming. Als je een auto huurt in IJsland, hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Omdat zo’n huurauto geld kost, is niet iedereen direct overstag. Toch zijn er genoeg redenen om een auto te huren in IJsland. Wij zetten de voornaamste hieronder voor je op een rijtje.

1. Je kunt het hele land ontdekken
Met een oppervlakte van 103.000 vierkante kilometer is IJsland een stuk groter dan Nederland. Toch behoort dit land bij lange na niet tot de grootste landen ter wereld. In vergelijking met veel andere landen is IJsland zelfs relatief klein. Dit brengt ons direct bij de eerste reden om een auto te huren in IJsland. Als je een auto huurt tijdens jouw vakantie in dit land, kun je namelijk betrekkelijk veel van IJsland ontdekken. Trek je er dagelijks op uit en verblijf je er voor een langere periode? Dan slaag je er mogelijk zelfs in om alle mooie plekjes van het land te bezoeken.

2. Je bent niet afhankelijk van anderen
Een tweede reden voor autohuur in IJsland is dat je niet afhankelijk bent van anderen. Dit is wel het geval als je bijvoorbeeld een excursie boekt bij een lokaal bedrijf. Je wordt dan op een bepaalde tijd opgehaald bij jouw accommodatie. Vervolgens haal je andere toeristen op en ga je naar één of meerdere bezienswaardigheden. Vaak is er een strak schema, waardoor je mogelijk te weinig tijd hebt om alles van één plek te zien. Bij autohuur in IJsland heb je hier geen last van. Met een huurauto bepaal je namelijk zelf hoe lang je ergens blijft.

Wanneer mag ik een auto huren in IJsland?
Een auto huren in IJsland kan alleen als je aan alle voorwaarden voldoet. Allereerst moet je over een rijbewijs beschikken om een auto te huren. Je hoeft hier geen speciaal rijbewijs voor te hebben, want de meeste Europese rijbewijzen worden in IJsland gewoon geaccepteerd. Ben je 18 of 19 jaar en heb je net jouw rijbewijs gehaald? Dan mag je nog geen auto huren in IJsland. Je moet namelijk minimaal 20 jaar oud zijn om een auto te huren in dit land.

Ben je jonger dan 25 jaar? Dan kan het zijn dat een verhuurbedrijf jou een toeslag in rekening brengt voor autohuur in IJsland. Bovendien zijn er voor sommige specifieke auto’s regels opgesteld met betrekking tot huren. Zo mag je bijvoorbeeld geen 4x4 huren in IJsland als je jonger dan 25 jaar bent. Daarbij komt dat je minimaal één jaar in het bezit moet zijn van een geldig, Europees rijbewijs om in zo’n auto te mogen rijden in IJsland.

Plekken om een auto te huren
Veel mensen die op vakantie gaan naar IJsland, huren tegenwoordig een auto. Hierdoor is het aantal verhuurbedrijven in het land de laatste jaren alleen maar toegenomen. Gevolg hiervan is dat je op verschillende plekken een auto kunt huren in IJsland. Dit kan onder meer na aankomst op het vliegveld. In de aankomsthal kom je verschillende loketten tegen van verhuurbedrijven. Hier kun je makkelijk en snel een auto huren. Je kunt ook een auto huren in één van de grote steden van IJsland. Hier kom je ook een groot aantal verhuurbedrijven tegen.

Door het grote aanbod is het niet lastig om een huurauto in IJsland te vinden. Toch betaal je vaak onnodig veel als je de auto pas in IJsland zelf huurt. Uiteraard wil je het liefst zo min mogelijk betalen voor een huurauto in IJsland. In dat geval raden wij je aan om de auto al voor vertrek te huren. Je hebt in dat geval de tijd om prijzen te vergelijken, waardoor je niet onnodig veel betaalt voor een huurauto. Nadat je geland bent, kun je de sleutels vaak direct afhalen. Zo kun je meteen naar jouw verblijf rijden met de huurauto.

Tips voor een auto huren in IJsland
Bij een auto huren in IJsland kijken veel mensen alleen naar de prijs. Begrijpelijk, want je wilt zo min mogelijk betalen voor een huurauto. Toch raden wij je aan je niet te veel te laten leiden door de prijs. Daarom zetten we hieronder een aantal tips voor een auto huren in IJsland op een rijtje.

1. Kies voor een auto met onbeperkte kilometers. Je mag in dat geval zoveel kilometers rijden als je zelf wilt, zonder dat het verhuurbedrijf hier extra kosten voor in rekening brengt.
2. Huur een auto met de brandstofregeling ‘vol ophalen, vol terugbrengen’. In dat geval voorkom je dat er voor de laatste tankbeurt een fors bedrag in rekening gebracht wordt.
3. Kijk goed naar de motor van de auto die je huurt. Omdat de kans groot is dat je door de bergen rijdt, adviseren wij je een huurauto met een zware motor te huren.
4. Kies voor een bedrijf dat werkt volgens een all-inclusive formule. Je krijgt in dat geval niet te maken met onverwachte kosten en je bent ook nog eens goed verzekerd.
5. Lees het huurcontract door voordat je deze tekent. Richt je hierbij ook tot de kleine lettertjes. Op deze manier voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Huurauto’s in IJsland vergelijken
Om de beste huurauto in IJsland te vinden, raden wij je aan om huurauto’s met elkaar te vergelijken. Kijk hiervoor eens op Goedkoperautohuur.nl - IJsland. Deze site vergelijkt 1600 verhuurbedrijven met elkaar om de beste huurauto in IJsland te vinden. Je kunt filteren in het aanbod, waardoor het nooit lang duurt alvorens je een geschikte huurauto gevonden hebt. Bovendien betaal je nooit onnodig veel voor een auto huren in IJsland als je een vergelijking maakt.