Afbeelding
Zeewolde Actueel

Jara Robbemond; eerste baby geboren in Zeewolde 2021

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Zonder beperkingen in verband met COVID-19 had Zeewolde Actueel er natuurlijk als de kippen bij geweest, maar het liep dit jaar allemaal anders dan anders. Zo werd, in verband met de tweede lockdown eind december, de kraamvisite die onze redactie traditioneel aflegt bij de eerste op Zeewolder grondgebied geboren baby, even op de lange baan geschoven.

En dus bleef het in de krant van 12 januari bij een korte vermelding van de geboorte van Jara. Pas vorige week kon, inmiddels 12 weken verder, met terugwerkende kracht het kraambezoek plaatsvinden. Maar dat verandert natuurlijk niets aan het feit dat Jara Robbemond, geboren op 8 januari 2021 om 10.36 uur, de eerste baby is die in 2021 in Zeewolde ter wereld kwam!

Met de mogelijkheid om weer klanten te mogen ontvangen werden de centrumondernemers door Zeewolde Actueel benaderd om weer mee te werken aan dit jaarlijkse, lokale geboortefeestje. En, petje af, ondanks de zware tijden die de winkeliers vanwege de coronabeperkingen ondergaan, werd er weer ontzettend enthousiast gereageerd. Met als resultaat dat Jara is bedolven onder de meest leuke, schattige, smakelijke, vrolijke, vertederende, luxe en handige kraamcadeautjes, met dank aan alle Zeewolder ondernemers die op de pagina vermeld staan.

“Dit is een totale verrassing”, reageren moeder Mariëlle en vader Arjan. “We wisten niet wat we moesten verwachten; maar dit is echt ontzettend leuk.” Dat vond ook Jothan, het broertje van Jara die maar wat graag wilde helpen om de feestelijk verpakte cadeautjes uit te pakken.

Mariëlle en Arjan waren ook helemaal niet bezig geweest met de mogelijkheid dat hun tweede kindje weleens de titel ‘eerste baby van Zeewolde 2021’ zou kunnen gaan krijgen. “Onze verloskundige vertelde het ons op het moment dat Jara geboren was! We waren daar eigenlijk niet eens van op de hoogte”, geven ze lachend aan.

Ondanks de coronapandemie die de wereld in haar greep hield kijkt Mariëlle terug op een goede zwangerschap. “Ik had alleen verwacht dat, tegen de tijd dat ik zou moeten bevallen, het niet meer zo erg zou zijn. Maar toen kwam eind december de tweede golf. Dat was even een tegenvaller.”

Mariëlle was op 5 januari uitgerekend. De aanloop naar 8 januari ging traag. Pas toen de vliezen werden gebroken kwam alles snel op gang. Een uur later zag Jara het levenslicht. “Het was een heftige, maar ook mooie bevalling”, vertelt Mariëlle, die gebruik maakte van een bevallingsbad. “Echt zoals ik het wilde.” Een doula (persoonlijke bevallingscoach) bood Mariëlle tijdens de belangrijke uren extra steun. “Dat was nog spannend, want als ik naar het ziekenhuis had gemoeten had er maar een persoon bij de bevalling mogen zijn. Die keuze heb ik gelukkig niet hoeven maken. Het was heel fijn om zo’n ervaren en kundige vrouw naast me te hebben. Samen met de verloskundige gaf dat een vertrouwd gevoel. Door de doula kon Arjan ook zijn aandacht aan Jothan geven. We hebben er heel veel aan gehad.”

Afbeelding