(Archieffoto)
(Archieffoto) Suydersee BBQ Contest

Suydersee BBQ Contest weer een jaar doorgeschoven

Cultuur

ZEEWOLDE – Dit jaar zullen voor tweede keer op rij de bbq’s voor de Suydersee BBQ Contest niet opgestookt worden. Het internationale evenement zou van 3 tot en met 5 september gehouden worden, maar is vanwege het coronavirus afgelast.

Daardoor kon zowel de 4e als 5e editie geen doorgang vinden. De organisatie van de KBCS-wedstrijd durft het niet aan om het door te laten gaan. Inmiddels is de nieuwe datum al wel bekend: 2 tot en met 4 september 2022.

Door de onzekere ontwikkelingen omtrent het coronavirus is de organisatie van mening dat deze beslissing voor nu de enige juiste is. “In deze tijd willen wij onze sponsoren, die nu druk bezig zijn met hun bedrijf staande te houden, niet om een bijdrage vragen. Dat vinden wij ongepast”, aldus René de Regt, organisator van dit evenement. “Daarnaast is de verwachting dat de anderhalvemetersamenleving nog wel even aanhoudt. Gezien het aantal verwachte bezoekers is dat onuitvoerbaar en niet te handhaven. Plus het feit dat er diverse teams uit het buitenland komen, heeft ons doen beseffen dat het ondoenlijk is de organisatie dit jaar goed neer te zetten”.

De organisatoren van de Suydersee BBQ Contest zijn teleurgesteld dat het dit jaar niet lukt maar zijn enthousiast om deze wedstrijd volgend jaar beslist door laten te gaan.

Afbeelding