Afbeelding
Zeewolde Actueel

‘Hoodie’ als dank voor solidariteit leden tijdens coronatijd

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Het voetbalseizoen 2020-2021 bij VV Zeewolde loopt ten einde. Het was een seizoen dat eigenlijk al eindigde voor het goed en wel was begonnen…

Vanaf maart 2020 tot het eind van het vorige seizoen mocht er vanwege corona niet meer gevoetbald worden. En dat terwijl de mooiste voetbalperiode van het jaar eraan stond te komen. Het lenteweer was prachtig en het eerste elftal van Zeewolde was aan een geweldige reeks bezig. Helaas konden de competities niet worden afgerond. Geen spannende wedstrijden, geen kampioenschappen en geen afsluitende toernooien…

Vanaf juli 2020 was buitensporten weer mogelijk, werd er weer volop getraind en konden wedstrijden worden hervat. Zelfs kon op zaterdag 18 juli het Ome Jantoernooi voor de senioren doorgang vinden, waarbij voor het eerst na diens overlijden de naamgever, ome Jan van der Lely, werd herdacht. In september begon zelfs de nieuwe competitie. Voor bestuur, commissies en voetballende leden kwamen er nieuwe uitdagingen. Allereerst moesten er protocollen voor de kantine, de kleedkamers en het sportpark als geheel worden geschreven. Contactgegevens moesten worden geregistreerd, 1,5 meterstickers geplakt, bewegwijzering aangebracht en op alle mogelijke plekken diende er te worden ontsmet en schoongemaakt. De vreugde was uiteindelijk van korte duur, in oktober werd alles alweer stilgelegd. Extra activiteiten voor de leden bleven er wel. Was in het voorjaar The Challenge gehouden met allerlei leuke filmpjes, op Super Saturday in december werd naast een voetbalquiz een online loterij gepresenteerd.

VV Zeewolde is trots op haar leden en vrijwilligers vanwege hun solidariteit, veerkracht en creativiteit. De (doorlopende) kosten van de vereniging konden blijvend worden betaald via de maandelijkse contributiebijdragen van de leden. Ook de vele sponsoren van VV Zeewolde bleven hun bijdragen leveren, terwijl ook het bedrijfsleven een moeilijke tijd doormaakt. Door de trouw van leden, vrijwilligers en sponsoren kan de vereniging met een gerust hart verder. Er ligt een goede financiële basis.

Het bestuur van VV Zeewolde besloot de betalende leden enigszins tegemoet te komen en te compenseren. Als dank voor de ondervonden steun krijgt ieder spelend lid een gratis ‘hoodie’. Senioren kregen daarnaast de mogelijkheid één maand vrijstelling van contributie en een waardebon ter besteding in de kantine van de voetbalvereniging aangeboden. De reacties van de leden waren overweldigend en hartverwarmend. Uit solidariteit zagen veel leden af van de teruggave van contributie.

De 900 spelende leden van de vereniging hebben inmiddels hun maat hoodie doorgegeven en na het bedrukken met het officiële loge van VV Zeewolde kon het jasje vanaf medio april worden afgehaald bij de hoofdsponsor van de vereniging, Sportique Sport & Mode uit de Raadhuisstraat. “Een topactie”, aldus eigenaar Siemon Meijer. “Iedereen vindt het geweldig!” Ondertussen hoopt het bestuur van de vereniging dat het nieuwe seizoen het ‘echte’ normaal meer mag laten zien via trainingen, wedstrijden, onderlinge ontmoetingen en een kopje koffie of lekker biertje op het terras!

Op de foto de ‘voetbalfamilie’ De la Mar met moeder Gea (voorzitter van de kledingcommissie), vader Michel (speler en trainer) en hun drie voetballende zonen Daley, Wesley en Jordy. Links Siemon Meijer, hoofdsponsor VV Zeewolde en eigenaar van Sportique.