Trekkersveld IV
Trekkersveld IV Gemeente Zeewolde

Besluitvorming Trekkersveld 4 verschuift naar oktober

Gemeente

ZEEWOLDE - In de afgelopen weken is de Milieu Effect Rapportage (MER) voor Trekkersveld 4 ter beoordeling voorgelegd aan de (onafhankelijke) commissie MER. Deze commissie brengt vandaag, donderdag 29 april, haar voorlopige advies naar buiten waarin zij adviseert om de Milieu Effect Rapportage op verschillende punten aan te vullen.

“Omdat wij het belangrijk vinden dat de MER op alle punten goed en volledig is, gaan we direct met deze gevraagde aanvullingen aan de slag”, laat de gemeente weten. In overleg met de MER commissie wordt eerst een aanvulling geschreven en deze wordt daarna opnieuw beoordeeld.  De verwachting is dat er 6 tot 8 weken nodig zijn om de aanvullingen te schrijven. De commissie MER heeft daarna ongeveer zes weken nodig om de aanvulling te toetsen. “Dit betekent dat de planning zal opschuiven in de tijd want, behandeling van de besluiten in de raadsvergadering van 24 juni is daarmee niet meer haalbaar.”

De nieuwe planning is om besluitvorming over Trekkersveld 4 te verschuiven naar oktober, ruim na de zomervakantie. “Hierdoor is er meer tijd om de zienswijzen te beoordelen, wat de kwaliteit van de beoordeling ten goede komt. Ook hebben eventuele insprekers zo meer tijd om hun inspraakreactie voor te bereiden nadat zij de reactie op hun zienswijze ontvangen hebben.”

Inwoners die een zienswijze hebben ingediend, worden door de gemeente over de verschuiving in de planning geïnformeerd.

Afbeelding
Rotarycheques voor hospice, Toon Hermanshuis en IDPZ Zorg en Welzijn Instagram 27 mrt, 09:09
Afbeelding
Bekijk hier het volledige programma van Sail Kampen 2024 Partnerbijdrages 26 mrt, 17:13
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 13): Zeewolde krijgt eigen brandweerkorps Algemeen 26 mrt, 16:04