Afbeelding
Aerovista Luchtfotografie - Shutterstock.com

Vragen over effect stikstof uitstoot Lelystad Airport op de gemeente Zeewolde

Algemeen

ZEEWOLDE - Voor de exploitatie van Lelystad Airport is een natuurvergunning nodig. De minister van LNV is voornemens die natuurvergunning te verlenen waarmee Lelystad Airport ‘Stikstof uitstoot ruimte’ krijgt. De fracties van ChristenUnie en Leefbaar Zeewolde hebben naar aanleiding hiervan het college van B & W de volgende Ex artikel 36-vragen gesteld.

Zo willen de fracties onder meer weten of het college bekend is met de vergunningaanvraag op grond van de wet Natuurbescherming voor lucht- en grondgebonden activiteiten voor vliegveld Lelystad. En of het college van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om op het ontwerpbesluit een zienswijze in te dienen? Zo ja, welke zienswijzen het college naar voren heeft gebracht. Zo nee, waarom het college niet heeft gereageerd aangezien negatieve gevolgen voor het grondgebied van Zeewolde zijn te verwachten?

Tevens vragen de fracties of het college kan aangeven hoe de natuurvergunning voor Lelystad Airport in al zijn facetten werkt en welke effecten dit gaat krijgen voor het grond- en watergebied van gemeente Zeewolde uitgaande van 10.000 / 45.000 vliegbewegingen inclusief aanvullende wegverkeers- vervoersstromen van en naar het vliegveld. Ook willen zij informatie over hoe de ‘Stikstof uitstoot ruimte’ is gedefinieerd en wat dit betekent voor de agrariërs in gemeente Zeewolde en wat het effect is op de natuurgebieden en op de toekomstige ontwikkelingen in Zeewolde met betrekking tot inwoners, mobiliteit, woningbouw, bedrijven, bedrijventerrein ontwikkeling.