Afbeelding
K. Kalra

‘Flevoland bloeit’; agrariërs ontvangen pakket bloemenmengel als waardering

· leestijd 1 minuut Politiek

FLEVOLAND - Met de campagne ´Flevoland Bloeit´ wordt het startschot gegeven voor het vergroten van de biodiversiteit in Flevoland. Voor een gezamenlijke aftrap gaan alle Flevolandse agrariërs een bloemenmengsel pakket ontvangen. Dat meldt VVD Flevoland in een persbericht. “Hiermee wordt niet alleen waardering uitgesproken voor de inzet van de agrariërs voor de voedselproductie in onze landbouwprovincie maar voor de inzet voor het vergroten van de biodiversiteit. Het mes snijdt hierbij wat de VVD betreft aan twee kanten”, aldus VVD woordvoerder Henri van Ulsen.

Het belang van het vergroten van de biodiversiteit in Flevoland wordt door de Staten van Flevoland breed gedeeld. “Dit vergroten kan de provincie Flevoland niet alleen. Directe ketenpartners, inwoners en zeker ook de agrarische sector zijn hierbij van groot belang. Alleen ´samen´ kunnen hiervoor gebalanceerde stappen voorwaarts worden gezet. Hierin past wat de VVD betreft niet dat de agrarische sectoren keer op keer, in een kwaad daglicht worden gezet. De agrarische sector is van grote economische waarde voor Flevoland. Decennialang is er door meerdere generaties gewerkt aan de opbouw van onze landbouw provincie. Dat mag en kan niet met makkelijke bewoording of één pennenstreek worden weggevaagd”, aldus de VVD Flevoland.

Naast de voedselproductie levert de agrarische sector al jaren een belangrijke bijdrage op diverse dossiers; stikstof, kringlooplandbouw als ook biodiversiteit. Hierin speelt innovatie een belangrijke rol. De transitie naar een duurzame landbouw kost tijd en vraagt om ruimte voor de sector. Hierin past het volgens de VVD niet om dit af te dwingen door extra regels op te leggen maar de sector van onderaf een bijdrage te laten leveren. Om de waardering voor de agrarische sector kracht bij te zetten heeft de VVD het initiatief genomen voor de campagne ‘Flevoland Bloeit’. Het ingediende voorstel hiervoor, tijdens de behandeling van het statenvoorstel Actieplan Biodiversiteit, is met een meerderheid aangenomen. “Dit maakt de weg vrij om samen met de sector stappen te zetten in het vergroten van de biodiversiteit in het buitengebied van Flevoland.”